De beste apres-ski bar in de wereld?

Algemeen
door Frank

Over de hele wereld wordt de Franse term ‘Apres-ski’ gebruikt als het gaat om een goede after party na een lekkere dag skiën. Het is algemeen bekend dat je een goede apres-ski party niet kan missen. Maja, waar is nou de allerbeste après-ski bar in Europa. Ik zou hier tientallen bladzijden over kunnen schrijven en de goede en slechte punten op een rij kunnen zetten, maar ik zet liever op een rij waar een goede après-ski bar aan moet voldoen.

Als het om après-skiën gaat, is het land Oostenrijk die ten allertijde op nummer 1 komt te staan. Het staat bekend als het après-ski land waar de mensen met skischoenen op de tafels staan te dansen en iedereen één groot feest maakt. MAAR, wat mij opviel toen ik een aantal ski experts en wintersporters ondervroeg met de vraag waar zij de après-ski het beste vonden, was er een ruime verspreiding van de landen. En misschien wel het opvallendste: Franse bars stonden ook in de lijst. Blijkbaar volgen andere landen ook het voorbeeld van de Oostenrijkers.

Dus wat maakt een goede après-ski bar?

Ten eerste moet er goed personeel achter de bar staan.
De grootste ergernis tijdens het après-skiën is het slechte barpersoneel. In de wintersportgebieden waar jaarlijks veel Nederlanders komen wordt van het barpersoneel verwacht dat zij een beetje de Nederlandse taal kunnen verstaan en spreken.

Ten tweede moet er een uitgebreid assortiment aan drank zijn:
Tegenwoordig zijn shotjes drank helemaal in en zij deze op veel plekken verkrijgbaar. Mensen vinden het leuk om nieuwe drankjes uit te proberen tijdens hun vakantie. De shots die erg in trek zijn, zijn de Jagermeister en de wodka shots. Jagermeister doet de meeste mensen aan wintersport denken en vinden het daarom heerlijk om dit te drinken tijdens hun wintersportvakantie. Als er knappe vrouwen of mannen met de shotjes door de kroeg lopen zijn mensen eerder geneigd om tot aankoop over te gaan.
Grote glazen bier zijn ook veel in trek bij wintersporters. Halve liters bier zijn geen uitzondering en worden daarom veel gekocht.

Ten derde moet de DJ op een plek zijn opgesteld waar hij/zij contact heeft met de mensen.
Tijdens de wintersport vinden mensen het leuk om liedjes aan te vragen en contact te hebben met de DJ. De DJ kan de mensen ook zo ver krijgen dat zij gaan dansen en op de tafel gaan staan. Dit brengt meteen de après-ski sfeer met zich mee en zal het alleen maar gezelliger worder.

Daarnaast moet de après-ski tent een bepaalde sfeer met zich mee brengen. De indeling is daarbij een belangrijk element. In veel gezellige après-ski bars zie je dat de mensen in een rondje om de bar heen staan. Op die manier kan er makkelijk en snel drinken besteld worden en zal het bier rijkelijk vloeien.

Tot slot is het voor een après-ski bar heel belangrijk dat het dichtbij de piste ligt. Zij hoeven dan de ski’s niet uit te trekken en kunnen zo de bar in stappen. De beste après-ski bars zijn ook gelegen aan het begin van de piste bij de eerste lift.

Ik ben er benieuwd wat jullie belangrijk vinden aan een après-ski bar. Tweet het naar onze Skiinformatie.nl twitterpagina of reageer hieronder en geef je fantasie de vrije rol.
Ik hoop op een hoop reacties!