Nieuwsalert per mail ontvangen

De bergen koelen flink af en sneeuwgrens daalt!

Het is koud op dit moment in de Alpen en dat is een goed teken voor de (ski)gebieden in Oostenrijk. De zomer heeft de ondergrond op de bergen flink opgewarmd, waardoor het noodzakelijk is dat we een aantal koude periodes gaan krijgen. Hierdoor koelen de bergen af en kan de sneeuwval die ons te wachten staat aankomende maanden op een perfect ‘bedje’ neervallen. De dalende temperatuur in combinatie met een klein beetje neerslag zorgt daarnaast ook voor een vers laagje sneeuw. Op de Kitzsteinhorn is afgelopen week zelfs meer dan 20 cm sneeuw gevallen!

De wintersportliefhebbers zijn zich alweer druk aan het voorbereiden op het winterseizoen. Berichten zoals deze zijn dan ook super positief, want hiermee komen we helemaal in de winterstemming. Het is noodzakelijk dat de komende periode kouder gaat worden zodat er een goede stabiele basislaag gecreëerd wordt in de skigebieden. Hier hebben we een heel seizoen profijt van en laten we daarnaast hopen dat die sneeuwval geleidelijk tot aan december valt. Hierdoor hoeven wij ons geen zorgen meer te maken over de openingen van de skigebieden en kunnen we de twee afgelopen (matige) seizoensopeningen snel vergeten.

Winterse beelden Oostenrijk en kou houdt aan!

Dat het koud is in de bergen en dat de sneeuwgrens daalt is duidelijk te zien in de Snowalert die wij ontvingen van Snowplaza.nl. Je ziet dat de komende dagen de sneeuwgrens met een paar honderd meter gaat dalen, waardoor niet alleen de gletsjers profiteren van de neerslag. Als voorbeeld nemen wij Sölden, waar over een paar weken het World Cup seizoen van start gaat.

screen-shot-2016-10-09-at-09-46-55

Niet alleen in Sölden is het aan het sneeuwen. Onze blogger Pascal van Powderbeast is op dit moment op de Kitzsteinhorn waar hij zojuist live is gegaan met heerlijke winterse beelden. “Het wolkendek ligt tussen de 900 en 1.000 meter en alles daarboven is helder blauw. Er ligt een hele dikke verse laag, maar er is afgelopen week zeker 20 cm verse sneeuw gevallen.”

screen-shot-2016-10-09-at-10-17-27

Genieten dus en mooie vooruitzichten in de bergen. Laten we hopen dat dit voorlopig nog blijft aanhouden en dat we veel winterse beelden kunnen ontvangen.

kaprun

&nbsp

Zwitserland verovert harten met grappige commercial

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in