Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De Alpen en Pyreneeën wachten in spanning af

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Noord-Amerika opent het ene naar het andere skigebied en in Scandinavische landen kan er komende dagen gerekend worden op veel sneeuwval. Alleen in Europa is het nog erg spannend hoe de seizoensopening eruit gaat zien. In Europa hebben we tot nu toe nog te maken met warm weer en lijkt een koude winterperiode verder weg dan ooit. De skigebieden in de Alpen en Pyreneeën houden dan ook de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten en hopen dat de weergoden positief gestemd zijn.

Gisteren schreven wij al een artikel waarin Weerman Hajo sneeuwval voorspeld voor het einde van november. Jammer genoeg gaat het hier nog niet om een grote dump en wordt er gehoopt dat de weerkaarten gaan veranderen. Uiteraard geldt hier ook weer dat alle kleine beetjes helpen, maar voor de opening van de skigebieden is een flinke sneeuwdump toch echt noodzakelijk. Veel kan opgevangen worden met de sneeuwkanonnen in de skigebieden, maar de echte wintersporters willen dikke pakken sneeuw op de bomen zien liggen.

Weerbericht Skiinformatie.nl

 

Gelukkig beginnen de weerkaarten steeds positievere cijfers te tonen. Zo wordt er voorspeld dat de temperatuur gaat dalen en de hogergelegen gebieden hiervan kunnen gaan profiteren. Als we de bovenstaande grafiek bekijken kun je goed zien dat de temperatuur op dit moment nog boven het vriespunt ziet (zie blauwe lijn). Hier gaat rond de 20e verandering in komen. De voorspellingen zijn jammer genoeg nog niet echt overtuigend waardoor het voor skigebieden nog erg spannend blijft. Begin december hebben veel skigebieden de opening van de gebieden gepland en verse sneeuw is dan zeker gewenst. Volgens Meteomorris van WePowder moeten we het dus voorlopig doen met wisselvallige weersomstandigheden waarbij warme en koude luchtstromen elkaar gaan afwisselen. 

WIST JE DAT ER IN EEN VEEL OOSTENRIJKSE SKI REGIO’S VEEL BOSBRANDEN ZIJN DOOR EXTREME DROOGTE? LEES HIER HET HELE ARTIKEL!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in