Nieuwsalert per mail ontvangen

Data Pasen erg positief voor skigebieden

Foto: Archiefbeeld

Het paasweekend valt dit jaar vroeger dan normaal, en dat is in het voordeel van skigebieden. Dit heeft skigebied Ski Amadé aan ORF laten weten. De bezettingsgraad voor de ‘Heilige week’ ligt nu al op 75 procent. Statistieken waar het skigebied erg vrolijk van wordt.

Ondanks dat de winter dit jaar erg warm was, zien de skigebieden nu een lichtpuntje waar zij zich aan vast kunnen pakken. De Paasweek wordt naar verwachting een erg goede week. In skigebied Zauchensee worden er circa 6.000 skiërs en snowboarders verwacht volgens Veronika Scheffer. “In Amadé gaan we een goede seizoensafsluiting tegemoet. De cijfers die wij tot nu toe hebben zijn erg positief en beloven een hoop moois.” 

De meeste gasten tijdens deze week komen normaal gesproken uit Duitsland, gevolgd door Engeland en Oostenrijk. Misschien dat de Nederlanders nu ook meer richting Oostenrijk vertrekken nu de data iets gunstiger zijn in vergelijking met voorgaande jaren. 1e en 2e Paasdag vallen dit jaar op 27 en 28 maart. Vorig jaar viel eerste Paasdag op 5 april. Dit scheelt een hele week, wat in dit geval in het voordeel is van de toerismesector. Deze periode zijn de weersomstandigheden vaak prachtig, dus ideaal om nog een paar dagen richting de sneeuw te vertrekken.

Misschien is het Dutchweekend Saalbach iets voor je?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in