Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dalafdaling in Zell am Ziller wordt gebouwd

Wintersportredacteur

Als je deze week in Zell am Ziller bent geweest heb je het gezien. Hij gaat er echt komen, de dalafdaling in Zell am Ziller! Vanaf volgend seizoen kun je genieten van een heerlijke zwarte piste die je vanaf de middelstations van de Rosenalm- en de Karspitzbahn helemaal naar het dal brengt. 

Al jaren wordt er door bezoekers van de Zillertal Arena gevraagd om een dalafdaling. Vele skigebieden in het Zillertal hadden die al, maar in Zell am Ziller moest je vooralsnog altijd met de lift naar beneden na een fijn dag skiën. Vanaf volgend seizoen ligt dat anders. Gevorderde skiërs kunnen dan ook het dal bereiken op de latten.

De Zillertal Arena heeft geluisterd naar de wensen van de klant en de bouw is onlangs gestart. Het is een grote operatie en daarom is er direct mee begonnen. De pistes worden uitgegraven, bomen worden gekapt en zelfs de Arena Coaster moet eventjes wijken voor de aanleg van de nieuwe afdaling. Na ophoging wordt die overigens gewoon weer in gebruik genomen.

Als de afdaling klaar is kun je van bovenaan de Übergangsjoch richting Gerlos vanaf 2500 meter direct het dal in skiën dat op 580 meter ligt. Een afdaling van 8,4 kilometer ligt dan op je te wachten. De laatste 2,2 kilometer daarvan wordt deze zomer klaargemaakt voor gebruik. Het wordt een zwarte piste over velden en door de bossen. Twee straten worden middels skibruggen overgestoken en ook kunstmatige besneeuwing van de afdaling ontbreekt niet. Om de afdaling te maken moet veel gegraven worden en twee hectare bos wordt gekapt. De piste wordt 30 tot 40 meter breed op de meeste plekken en is zeer uitdagend met een helling van 50 procent. Bovendien wordt de afdaling verlicht om ook nachtskiën mogelijk te maken.

Een investering van 5,5 miljoen euro is gemoeid met de aanleg van de piste. In december is de afdaling klaar om voor de eerste keer in gebruik genomen te worden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in