Nieuwsalert per mail ontvangen

Dak tankstation stort in door te veel sneeuw

Wintersportredacteur

Het dak van een tankstation in de regio Golling in het Salzburgerland is vandaag ingestort. Het dak van het tankstation langs de A10 kon de sneeuwdruk niet meer aan en is eronder bezweken. Bij het ongeluk raakte niemand gewond, er staat alleen een vrachtwagen onder vast. 

Tankstation gesloten

De grote hoeveelheid sneeuw die de afgelopen dagen is gevallen, heeft ervoor gezorgd dat het dak van een tankstation is ingestort. Het dak van het tankstation bij Golling, langs de A10 richting Villach, is bezweken onder de grote druk van de sneeuw. Bij het ongeluk is gelukkig niemand gewond geraakt. Wel staat er nu een vrachtwagen vast onder het ingestorte dak. Deze stond op het moment van instorten onder het dak. Het is nu zaak dat de puinhoop wordt opgeruimd. Zodra de stroom volledig is afgesloten, kunnen ze beginnen de resten van het dak op te ruimen. Voorlopig blijft het tankstation daarom gesloten.

 

Te veel sneeuw op de daken

We schreven eerder deze week al over dat de daken het zwaar hebben deze dagen. De huizen kunnen wel tegen een beetje sneeuw, maar ze zijn niet bestand tegen zulke grote hoeveelheden. Als je door de Oostenrijkse dorpjes loopt, zie je de bewoners de hele dag bezig met sneeuwruimen. Niet alleen wegen moeten begaanbaar gehouden worden, ook van de daken moeten zo veel mogelijk sneeuw gehaald worden. Te veel sneeuw kan er namelijk voor zorgen dat daken instorten. In onderstaande video zie je de bewoners hard aan het werk om hun daken sneeuwvrij te maken.

Sneeuwval houdt aan

De Oostenrijkers zullen nog even door moeten bijten, want er komt nog wat sneeuw bij. Gisteren schreef ik in onderstaand artikel hoeveel sneeuw er nog bij zou komen in twee dagen. Op sommige plaatsen kan in totaal bijna een meter sneeuw vallen in twee dagen. Zelfs in Oostenrijk spreken ze van bizarre hoeveelheden sneeuw. Na twee dagen volle bak sneeuw volgen een paar dagen met wat minder zware sneeuwval. Dit duurt helaas maar twee dagen, want zondag en maandag kan het weer flink losgaan. We houden jullie uiteraard op de hoogte over de weersvoorspellingen en verwachte sneeuwval!

Sneeuwupdate: weer bijna een meter sneeuw onderweg

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in