Nieuwsalert per mail ontvangen

Crowdfunding project voor skigebied Forsteralm verloopt succesvol

Het skigebied Forsteralm in Waidhofen an der Ybbs heeft nieuwe sneeuwkanonnen nodig. Dit is een grote investering en daarom probeert men door middel van een crowdfunding project €300.000 op te halen. Ze zijn goed op weg en hebben in tien dagen al een derde van het bedrag weten binnen te halen!

Minstens €300.000 nodig voor de sneeuwkanonnen

Drie ton is een groot bedrag dat het skigebied binnen moet halen. Met de crowdfundactie kunnen mensen eenmalig geld doneren voor een specifiek project, in dit geval voor sneeuwkanonnen. Om de actie succesvol te lopen zijn 70 mannen en vrouwen bezig met het bezoeken van bedrijven, clubs en individuen. Hiermee willen zij hen overtuigen om geld te doneren. Het project kost in zijn geheel meer ruim 1,2 miljoen euro, maar de drie ton is nodig om samen met de overheid het project te kunnen financieren.

Een langer wintersportseizoen

De investering in sneeuwkanonnen heeft in veel opzichten voordelige effecten. Zo kan het wintersportseizoen namelijk eerder van start gaan en worden delen van het gebied beter bedekt met een laag sneeuw. Het crowdfunding project duurt tot 1 juli. Aangezien de eerste dag alleen al 90.000 euro werd opgehaald zou je verwachten dat de 300.000 euro gemakkelijk binnengehaald moet kunnen worden. De tijd zal het leren.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in