Nieuwsalert per mail ontvangen

Crosscall Action-X3: ideale telefoon op wintersport

De nieuwe Crosscall Action-X3 net uit de verpakking

Wintersportredacteur

Vandaag zijn we in Parijs, de stad van de liefde. En ook de stad waar vandaag het nieuwe telefoonmodel van Crosscall wordt gelanceerd: de Crosscall Action-X3. Crosscall? Ja, Crosscall. Nog onbekend in Nederland, maar al razend populair in Frankrijk en België.

Crosscall

In 2009 is het merk Crosscall opgericht door fervent watersporter Cyril Vidal. Op de persconferentie vandaag vertelt hij kort over het ontstaan ervan. Waarom startte Cyril een nieuw telefoonmerk in zo’n lastige markt met veel machtige concurrenten?

“Ik wilde meer betrouwbaarheid in mijn telefoon als ik aan sporten was, dat was de eerste behoefte. Een tweede behoefte ontstond op het werk. Ik werkte in de bouw en had een robuuste telefoon nodig.”

Op dat moment was er geen telefoon die aan zijn behoeftes voldeed, dus besloot hij zelf een telefoon te ontwikkelen. Het is echter niet bij één telefoon gebleven. Op dit moment wordt Crosscall niet meer alleen in Frankrijk verkocht, maar is het merk hard aan het uitbreiden. In 2018 moet het merk ook de Nederlandse markt gaan veroveren. Er wordt in heel West-Europa uitgebreid, maar er wordt groter gedacht, zelfs aan uitbreiding aan de andere kant van de oceaan.

Succesvol

Sinds de oprichting in 2009 is het bedrijf gegroeid tot een succesvol en financieel gezond bedrijf. De omzet is in de afgelopen 3 jaar met 2000% gegroeid. Op dit moment heeft Crosscall 97 werknemers in 8 landen en dat aantal is groeiende. Ben Gal, Country Manager Benelux, kan dat beamen: “Elke maandag krijgen we weer een mailtje dat er iemand in ons team bij is gekomen.” Op dit moment zijn er 12.000 verkooppunten in Europa en dat aantal groeit gestaag, met binnenkort ook veel meer Nederlandse verkooppunten.

 

Ambassadeurs

Crosscall heeft onderhand een groot team van ambassadeurs om zich heen verzameld, die de telefoons in extreme situaties gebruiken. Anne-Flore Marxer is wereldkampioene snowboarden en is een van de Crosscall ambassadeurs die nu het vlagschip model Crosscall Trekker-X3 gebruikt: “Ik breng m’n leven door in de bergen en ik heb eindelijk een telefoon gevonden die aan al mijn behoeftes voldoet.” Ook bergredder Jeff Mercier is lovend over het merk: “Ik werk in de bergen, in Chamonix. Als bergredder op de Mont Blanc heb ik een telefoon nodig die in alle omstandigheden betrouwbaar is. Ik ga van temperaturen van +30 °C naar -10 °C binnen 10 minuten en ik heb een telefoon nodig die daartegen kan en daarnaast ook nog kwalitatieve foto’s kan maken van onder andere plaatsen van ongevallen. Bovendien is ook de lange accuduur van de Crosscall telefoons belangrijk voor mij, aangezien ik soms wel dagen van 24 uur maak.”

Hieronder zie je ambassadeur en pro-snowboarder Xavier de le Rue die een van de vorige modellen van Crosscall presenteerde vorig jaar, de Trekker-M1.

Nieuw: Crosscall Action-X3

Zoals gezegd werd vandaag in Parijs het nieuwe smartphone model Crosscal Action-X3 gelanceerd, waar ik bij mocht zijn. Om te bepalen wat de behoeftes van de gebruiker zijn werden marktstudies uitgevoerd. Het merk ging naar de eindgebruiker en bekeek waar vraag naar is. Aan die vraag wordt volgens het bedrijf voldaan met dit nieuwe model. De nieuwe Crosscall Action-X3 is voor de mensen die een telefoon willen hebben die presteert op kantoor, maar ook gemakkelijk de switch kan maken naar het outdoorleven.

In het ontwikkelen van de nieuwe ‘wintersporttelefoon’ heeft veel tijd gezeten. Maar daar houdt het niet op. Na het ontwikkelen werden de telefoons onderworpen aan extreme tests. “We kunnen bijvoorbeeld meer dan 230 kilo op het glas van de telefoon drukken voordat het breekt”, aldus Bertrand Czaicki, directeur productmanagement en design bij het bedrijf. De Action-X3 is waterdicht, stofdicht en kan wel tegen een stootje. Je kunt ‘m volgens het bedrijf gemakkelijk van twee meter hoogte laten vallen. Een uur lang in water van twee meter diep is ook geen probleem en je kunt hem zelf 24 uur lang in een laag water laten liggen. En dat is best handig als je de telefoon in de sneeuw laat vallen.

Zelfs in het ijs blijft het model werken, zoals tentoon werd gesteld tijdens de persconferentie.

Specificaties

De gebruiker wil tegenwoordig niet meer alleen een robuuste telefoon die slechts kan bellen en smsen. Een robuuste telefoon moet in 2017 bijvoorbeeld ook goede foto’s en video’s kunnen maken. De 213 gram zware Action-X3 is daarom uitgerust met een 12MP camera die in Full-HD filmt. Hij is dunner, lichter en smaller dan z’n voorganger en daarmee ook makkelijk te hanteren. De Crosscall Action-X3 wordt net onder het vlagschip model (de Trekker-X3) gepositioneerd. Enkele overige specificaties vind je hieronder.

Outdoor
Waterdichtheid 2 meter / 60 min
Stofdicht totaal
Temperatuur  -10 °C / + 50 °C
Technische kenmerken
Afmetingen 152,5x79x12,5mm
Gewicht 213 gram
Kleur Zwart
Besturingssysteem Android
Scherm
Grootte 5″
Type Corning Gorilla Glass 4, natte aanraking, Handschoen Touch
Resolutie HD 1280×720 HD pixels, 16 miljoen kleuren
Batterij
Type Li-Ion Polymer
Capaciteit 3500 mAh
Spreektijd 35 uur
Geheugen
Flash 32GB
RAM 3GB
Extern (micro HD) tot 128GB
Multimedia
Fotosensor 12MP Grote pixeltechnologie
Zoom Digitaal 8x autofocus
Flitser Led
Camera voor 5MP
Video-resolutie Full-HD, 1080p, 24fps
Jackaansluiting 3,5mm jack waterdicht
SIM
SIM SIM / dual SIM-lade + SD
Type Nano SIM

Geïntegreerde mount

Wat voor de outdoor sporter zeer interessant is aan de Action-X3 is de geïntegreerde mount, het X-LINK™ systeem. Die mount kan op meerdere manieren gebruikt worden. Zo kun je de X-POWER erop klikken, de draadloze powerbank die er binnen een seconde opzit. Ook kun je dankzij het magnetische systeem je telefoon vastklikken aan bijvoorbeeld je fiets met de X-BIKE, die een trekkracht van 50kg gargandeert. Via dezelfde ingang op de achterkant van je telefoon kun je de telefoon ook synchroniseren met je computer dankzij de X-DOCK en opladen in je auto met de X-CAR.

De Crosscall Action-X3 op de X-DOCK met daarnaast de X-POWER

Achterop de Crosscall Action-X3 zit de X-LINK™ connector

Competitie: leef je droom

De introductie van de nieuwe telefoon gaat gepaard met de lancering van een toffe competitie. Crosscall maakt het voor een van de deelnemers aan de competitie mogelijk om zijn of haar ultieme outdoordroom te verwezenlijken. Film jezelf, vertel wat je outdoordroom is en doe mee. De winnaar mag z’n droom uitvoeren met hulp van Crosscall. Het mooiste/meest bizarre idee wordt gekozen door de Crosscall atleten en het Crosscall team. Deelnemen kan binnenkort.

Verkoopprijs

De verkoopprijs van de Action-X3 is niet te vergelijken met de prijs van bijvoorbeeld de nieuwe iPhone. De nieuwe telefoon wordt verkocht voor een prijs van €349,90 vanaf 24 november 2017. De hierboven besproken accessoires moet je er dan nog wel bijkopen. Iets voor jou? Wij gaan hem in ieder geval de komende tijd testen! Het zou de ideale telefoon voor op wintersport moeten zijn en wij gaan beoordelen of dat ook zo is. Meer informatie over de telefoon vind je op de website van Crosscall.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in