Nieuwsalert per mail ontvangen

Crash Lindsey Vonn overschaduwt winst Maze op WK Super G

Vandaag werd in Schladming de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap alpineskiën gehouden, nadat gister de WK feestelijk was geopend. Tina Maze, het hele seizoen al in vorm, werd wereldkampioene op het Super G onderdeel. Meer aandacht ging er echter uit naar de val van topper Lindsey Vonn. Zij landde verkeerd na een sprong en viel ongelukkig, waardoor zij afgevoerd moest worden met een helikopter. 

De wedstrijd werd meerdere malen uitgesteld vanwege het slechte weer in het skigebied. Zelfs toen de wedstrijd wel doorging, was het zicht verre van optimaal. Zeker nu Vonn hard onderuit is gegaan en ook vedette Hoefl-Riesch de finish niet haalde vragen velen zich af of het door laten gaan van de wedstrijd een goede beslissing is geweest van de FIS. De New York Times bericht dat Vonn geopereerd moest worden na haar val. Voordat ze werd afgevoerd, moest ze 12 minuten op de piste behandeld worden.

Een tijd van 1.35.39 was genoeg voor het goud, dat overall World Cup leider Tina Maze voorlopig om haar nek zal houden. De Zwitserse Lara Gut finishte op +0.38 seconden en Julia Mancuso eindige als derde vrouw op het podium na 1.35.91. Voor Lara Gut was dit haar derde zilveren medaille op een WK, hoewel ze nog maar 21 is.

De crash van Lindsey Vonn op video

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in