Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Complexe reddingsactie in Saas-Fee: skiër valt in gletsjerspleet

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Afgelopen maandag vond er een complexe reddingsactie plaats in Saas-Fee. Een wintersporter viel in een gletsjerspleet buiten de gemarkeerde piste. Na een paar uur werd pas opgemerkt dat hij vermist was en is de zoekactie gestart. Na het lokaliseren is de wintersporter uit de vijf meter diepe spleet gehaald en per helikopter naar het ziekenhuis getransporteerd.

Wintersporter valt in gletsjerspleet

In een persbericht van Air Zermatt staat dat dit ongeluk maandagochtend plaatsvond in Saas-Fee. Een skiër verliet de gemarkeerde piste en viel plotseling in een vijf meter diepe gletsjerspleet. Pas kort na de middag werden de reddingsmedewerkers gewaarschuwd en is de zoektocht naar de man gestart. De skiër was in de ochtend alleen onderweg, hierdoor wist niemand wat er gebeurd was en hij kon zelf ook geen hulp inschakelen. Met behulp van de helikopter is de wintersporter gelokaliseerd.

Complexe reddingsactie

De wintersporter zat voor drie uur lang vast in de gletsjerspleet. Toen de reddingsmedewerkers arriveerden was de skiër omgeven door sneeuw. Zijn sporen hebben ervoor gezorgd dat de reddingsmedewerkers de wintersporter konden vinden. Na een reddingsactie van één uur is de gewonde man uit de gletsjerspleet gehaald. In verband met zijn lage lichaamstemperatuur en onderkoelingsverschijnselen is hij naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels heeft het slachtoffer het ziekenhuis al mogen verlaten.

Bekijk de bizarre beelden van de reddingsactie ›

Skigebied van Saas-Fee

In Saas-Fee kun je alweer wintersporten. Boven op de gletsjer heb je toegang tot enkele pistes en liften die tot een maximale hoogte van 3600 meter reiken. De liften om je de berg op te brengen vanuit het dorp draaien dagelijks. Bovenop de Mittelallalin zijn er daarnaast ook nog drie sleepliften in bedrijf. De bovenste drie rode pistes zijn momenteel geopend voor wintersporters. Naarmate er meer sneeuw valt en het kouder wordt, opent er steeds meer in het skigebied. In het winterseizoen kun je in Saas-Fee skiën op zo’n 100 kilometer aan pistes.

Lees ook: Webcams uit de Alpen: het wordt steeds witter in de skigebieden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in