Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Code rood in delen Tirol en Salzburg met windstoten tot 170 km/u

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het is vandaag stormachtig in Oostenrijk! Bij de Patscherkofel in Tirol zijn vanochtend windstoten van 170 kilometer per uur gemeten. Om deze reden is er voor delen van Tirol en Salzburg zelfs code rood afgegeven. De hoogste pieken worden vanmiddag verwacht. Onder andere op de Stubaier en Hintertuxer Gletscher zijn de liften voor vandaag stilgezet.

Harde föhnwind

Vanochtend is het gaan stormen en daarom geeft Geosphere Austria voor grote delen van Oostenrijk weerwaarschuwingen af. Voor delen van Tirol en Salzburg is er zelfs gewaarschuwd voor code rood. Vooral de windstoten boven op de bergen zijn immens. Over het algemeen gaat het over windstoten met snelheiden tussen de 120 en 150 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid is zelfs 170 kilometer per uur. Ook in de dalen waait er een harde wind, hier lopen de snelheden op tussen de 60 en 80 kilometer per uur.

Deze gebieden zijn getroffen

De dalen die het meest getroffen zijn door de windrichting en ligging zijn: het Wipptal, het achterste deel van het Zillertal en het gebied bij de Achensee. Maar ook in andere dalen in Oostenrijk waar de föhnwind normalerwijs niet zo heftig te voelen is, waait het vandaag harder dan normaal. Zo is het ook stormachtig in delen rondom Innsbruck en in midden Oostenrijk.

Gletsjerskigebieden gesloten

Op social media is te zien dat onder andere de Stubaier Gletscher en Hintertuxer Gletscher vandaag gesloten zijn in verband met de harde wind. Het is niet veilig om de liften vandaag te laten draaien.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in