Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Chinees neemt belang in skigebied Salzburg

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een Chinese investeerder heeft aangegeven een belang te nemen in het kleine skigebied Gaißau-Hintersee (Flachgau/Tennengau) dat gelegen ligt in Salzburg. Met dit belang wil de ondernemer meer kennis krijgen over optimale commercialisering van een skigebied.  Dit alles om straks tijdens de Olympische Winterspelen in 2022 goed voorbereid te zijn. Het skigebied heeft dringende financiële investeringen nodig, dus zien de komst van de Chinese ondernemer als grote toegevoegde waarde.

De Chinese ondernemer is actief in de edelmetalen en heeft verschillende skigebieden in Beijing waar de Olympische Spelen zal gaan plaatsvinden. Gaißau-Hintersee had de financiële impuls hard nodig, omdat het de laatste jaren te maken heeft gehad met een inkomstendaling van circa 40% in de winter. Het skigebied heeft niet de beschikking over sneeuwkanonnen en door tegenvallende sneeuwval hebben de toeristen het gebied een stuk minder bezocht.

Het skigebied Gaißau-Hintersee heeft plannen om in de eerste fase 13 miljoen euro te investeren. Naar alle waarschijnlijkheid zal er geinvesteerd gaan worden in sneeuwkanonnen en voor het komende jaar wordt er een nieuwe gondel in Hintersee gepland. Deze moet aankomende zomer in productie genomen worden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in