Nieuwsalert per mail ontvangen

Canada zet katten in bij lawinereddingen

Na de Samurai Pizza Cats is het een tijd lang stil geweest rondom levensreddende katten. De Canadian Avalanche Rescue Cat Association, afgekort CARCA, doet echter een poging om het imago van de diersoort weer op te poetsen en dat lukt aardig. Op 14 maart 2010 voerde de CARCA de eerste levensreddende operatie uit met behulp van een katachtige. Zij wisten door het speur- en graafwerk van één van hun getrainde katten een skiër nog levend onder een lawine vandaan te halen. 

Katten hebben de laatste tijd te maken met een groot imagoprobleem. Filmpjes op Nederlandse websites met titels als “Katten zijn klootzakjes” en “Kittencuteness overload” doen geen recht aan de ware aard van de kat. Ja, het zijn leuke clips, maar katten kunnen meer dan je gordijnen slopen en je verliefd laten worden op hun zachte vachtje. Steve Ruskay had vertrouwen in de mogelijkheden van de beesten en startte daarom in 2008 met het trainen ervan, nadat hij een aantal collega’s van de pisteredding had overtuigd.

Honden hebben op dit moment de overhand op het gebied van lawineredding, maar visionair Steve hoopt de CARCA in de komende jaren uit te breiden tot het punt waar elk gebied over ‘lawinekatten’ bestaat. In de onderstaande film legt Steve uit over zijn organisatie en is de eerste echte kattenredding te zien.

http://vimeo.com/40247807

Denk je dat jij en je kat het in jullie hebben om deel uit te maken van de lawineredding? Aanmelden kan via Carca.ca.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in