Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bruine beer gespot in Lech

© Unsplash/John Thomas

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een jonge beer is waarschijnlijk vanuit Trento naar Lech komen lopen. Hij is gisteravond gespot op een wildcamera. Er is nog geen reden voor paniek, een natuurexpert geeft tips voor als je in aanraking komt met een beer in de regio.

Bruine beer in Lech

Via een wildcamera is er een bruine beer gespot in Lech. Elke zomer komen er berichten in de Oostenrijkse media over beren in de bergen. Vorig jaar rond deze tijd zijn er ook berensporen gespot, toen onder andere in Saalbach. Gisteren heeft een expert bevestigd dat het echt om een beer gaat in Lech. Er is tot nu toe nog geen schade gemeld. Waarschijnlijk gaat het om een jonge mannetjesbeer die vanuit Trento naar Lech gekomen is. Op dit moment is er nog geen reden voor paniek, vertelt een natuurexpert aan ORF. De beer vertoont geen gedragsafwijkingen.

Wat te doen?

Op ORF worden er ook een aantal tips gegeven voor als je eventueel een beer tegenkomt. Zo is het niet handig om op dit moment in de regio de gemarkeerde paden te verlaten. Ook moeten honden aangelijnd zijn en worden landbouwdieren in de nacht binnengehouden. Bij eventuele waarnemingen is het de bedoeling dat je meteen een melding maakt. Daarvoor kun je naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Ook kun je bellen naar: Hubert Schatz (tel. 0664-6255311, e-mail: [email protected]).

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in