Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Brixental onder vuur vanwege video met helikopter

© Skiinformatie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Brixental heeft problemen op hun schouders gehaald door de recente sneeuwverplaatsing per helikopter. Afgelopen week publiceerden wij de video waarin te zien is dat een piste in het Brixental voorziet wordt van sneeuw door een helikopter. De helikopter vliegt zo te zien over de piste heen waar op dat moment tientallen wintersporters naar beneden skieden. Er wordt nu een onderzoek gestart waarbij de handeling onderzocht wordt.

Het punt dat ter discussie gesteld wordt is de weg die de helikopter aflegt. Dit zou tegen de regels zijn en wintersporters onnodig in gevaar hebben gebracht. “Bij het eventuele losraken van de zak sneeuw kunnen de gevolgen ernstig zijn”, aldus Bernhard Knapp van de Tiroler regering. 

Volgens de voorzitter van de liftmaatschappij, Rudi Köck, hebben zij er alles aan gedaan om de handeling zo veilig mogelijk te maken. Vijf medewerkers zouden de piste elke keer als de helikopter sneeuw kwam brengen helemaal afgesloten hebben. Alles zou helemaal veilig zijn. De bewuste video laat echter iets anders zien. Tijdens het lozen van de sneeuw waren er nog skiërs op de piste, en niet slechts een. Bij zulke handelingen moeten de pistes helemaal afgesloten worden en is een gedeeltelijke afsluiting niet genoeg.

Om te bepalen of Brixental genoeg veiligheidsmaatregelen heeft genomen wordt een onderzoek gestart. Daarin moet beantwoord worden of de afsluiting van de piste voldoende is geweest en in hoeverre de helikopter boven de piste heeft gevlogen. Zowel het gebied als de helikoptermaatschappij kunnen maatregelen van de overheid verwachten als het onderzoek negatief voor hen uitvalt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in