Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Brand in sauna legt vakantiechalet in de as

© Pixabay

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een chaletdorp in Schattwald (Tannheimer Tal, Reutte) is vrijdagavond geëvacueerd vanwege een grote brand. In een van de chalets brak brand uit, vermoedelijk in de sauna. Meer dan 150 brandweerlieden konden niet voorkomen dat het chalet volledig in de as werd gelegd.

Inzet van 150 brandweerlieden

Het vuur ontstond gistermiddag rond 17.00 uur in een van de volledig uit hout bestaande gebouwen. Razendsnel sloeg het vuur om zich heen, maar de elf bewoners van het gebouw hadden zichzelf al in veiligheid weten te brengen. Vanuit de wijde omgeving werden (150) brandweerlieden opgeroepen om te ondersteunen bij de bluswerkzaamheden, die tot laat in de avond duurden. Medewerkers van het Rode Kruis ontfermden zich over de gasten, die in een nabijgelegen accommodatie werden opgevangen.

Twee lichtgewonden

De vrijwillige brandweer heeft ’s nachts het pand onder controle gehouden om te voorkomen dat het vuur opnieuw zou oplaaien. Volgens de politie is een van de gasten en een brandweerman lichtgewond geraakt. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is in volle gang.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in