Nieuwsalert per mail ontvangen

Bouwwerkzaamheden Burgstallalmbahn in Schladming in beeld

In het skigebied van Schladming wordt op dit moment druk gewerkt aan het realiseren van de nieuwe 8-persoon stoeltjeslift: de Burgstallalmbahn. Deze skilift komt in plaats van de oude 4-persoons skilift die na vele dienstjaren vervangen moest wordt voor de hypermoderne skilift die op dit moment gebouwd wordt.

Direct na het sluiten van het winterseizoen 2016-2017 zijn de bouwvakkers begonnen met het bouwen van de nieuwe skilift. De skilift brengt de wintersporters naar de top van de Planai en niet in zomaar een skilift. Het wordt namelijk de modernste skilift van de skiliftbouwer Leitner. De nieuwe skilift is vanwege het Direct Drive systeem van Leitner energiezuinig, omdat de skilift technisch gezien erg efficiënt draait.

Burgstallalmbahn Schladming Planai

Ook aan comfort en snelheid gedacht. De skilift brengt 2.800 personen per uur naar boven waardoor je maar kort in de skilift hoeft te zitten. De skilift is voorzien van stoelverwarming en voor de kinderen zit er een extra beveiligingssysteem inbegrepen. Weet jij niet over welke skilift wij het hebben? Zie het onderstaande kaartje.

Burgstallalmbahn Schladming Planai

De groene skilift wordt vervangen

Details Burgstallalmbahn in Schladming:

  • 8-persoons stoeltjeslift
  • Lengte van de skilift is 1.039 meter
  • De lift heeft de beschikking over stoelverwarming en een windkap
  • Skiliftbouwer is Leitner
  • De lift komt in de plaats van de 4-persoons stoeltjeslift
  • Per uur kunnen er 2.800 personen naar boven vervoerd worden

 

Hierbij de foto’s met de laatste bouw-update. Zoals je kunt zien schieten de bouwvakkers al flink op zodat in december 2016 de nieuwe skilift geopend kan worden.

BurgstallalmbahnBurgstallalmbahnBurgstallalmbahnBurgstallalmbahnBurgstallalmbahnBurgstallalmbahnBurgstallalmbahnBurgstallalmbahn

Wat te doen in Schladming?

Schladming is in het skigebied Schladming-Dachstein het bekendste plaatsje en wordt elke winter door duizenden wintersporters bezocht. Jaarlijks worden hier de bekende World Cup wedstrijden gehouden op de Planai en het gezellige oude centrum zorgt voor de perfecte sfeer in het skidorp.

Het skidorp heeft veel dingen te doen. Denk hierbij aan:

  • Rodelen in Schladming
  • Ga nachtskiën
  • Ski de World Cup afdaling
  • Ski over de vier verschillende bergen

Wil je meer weten over Schladming? Lees hier meer over dit prachtige skidorp!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in