Nieuwsalert per mail ontvangen

BOUWUPDATE: werkzaamheden liftverbinding Kitzsteinhorn-Maiskogel in volle gang

Wintersportredacteur

In Kaprun zijn ze momenteel bezig met de bouw van een nieuwe liftverbinding met de Kitzsteinhorn. De werkzaamheden schieten al goed op en men hoopt half december de bouw van de Maiskogelbahn te voltooien. Dat is het eerste deel van de verbinding.

De aansluiting zal skiërs in de toekomst rechtstreeks van het centrum van de Maiskogel naar de Kitzsteinhorn vervoeren. De investering bedraagt meer dan 81 miljoen euro.

120 werknemers

Sinds april zijn dagelijks 120 werknemers bezig met de bouwwerkzaamheden voor de verbinding tussen de Kitzsteinhorn en de Maiskogel. Er worden twee liften gebouwd. Het eerste deel naar het middenstation van de tienpersoonsgondel, de MK Maiskogelbahn, wordt binnenkort afgerond. Volgens Norbert Karlsböck, directeur van de gletsjerliften AG, gaat de Maiskogelbahn half december open.

In de tweede fase van het project wordt de Kaprun-Kitzsteinhorn-K-onnection gebouwd. De totale lengte van de liftverbinding is 12 kilometer. Momenteel zijn technici bezig met het aansluiten van de uiteinden van de draagkabel. Deze kabels worden met de hand aan elkaar geweven. Dit is een hele klus. Zie hieronder meer over de bouwwerkzaamheden.

BEKIJK DE WERKZAAMHEDEN

 

Minder verkeer naar de gletsjer

Het verkeer naar de Kitzsteinhorn heeft in de voorgaande jaren veel files opgeleverd. Men hoopt met de verbinding vanaf de Maiskogel richting de Kitzsteinhorn dit te verminderen.

Niet overal zo soepel

In de zomer zijn veel skigebieden bezig met verschillende bouwprojecten. Niet overal gaat dat zo soepel. Zo zal de verbinding tussen Spieljoch en Hochzillertal nog even uitgesteld worden. Meer hierover lees je in het onderstaande bericht.

Komende twee jaar nog geen verbinding tussen Spieljoch en Hochzillertal

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in