Nieuwsalert per mail ontvangen

BOUWUPDATE: Palinkopf D1 stoeltjeslift in Ischgl

De oude Palinkopf 4-persoonsstoeltjeslift in Ischgl wordt deze zomer vervangen voor een super luxe 6-persoonslift, genaamd Palinkopf D1. Een enorme verbetering voor het skigebied waar uiteraard een hoop werkzaamheden bij komen kijken. De bouwvakkers zijn deze zomer dan ook mega druk zodat in december 2017 de eerste wintersporters naar de top van de berg kunnen. 

De werkzaamheden zijn deze zomer volop in gang en duren nog een paar maanden. Het skigebied deelde de onderstaande video waarin je goed kunt zien dat de bouwvakkers niet stil zitten.

 

De oude Palinkopf in Ischgl

In 1973 werd de bouw van de eerste Palinkopf lift voltooid. Deze sleeplift werd na 20 jaar vervangen voor een 4-persoons stoeltjeslift. Ook deze wordt na 20 jaar vervangen voor een 6-persoons stoeltjeslift met onder andere stoelverwarming. De 4-persoons stoeltjeslift krijgt wel een nieuw leven in een Scandinavisch skigebied.

Nieuwe Palinkopf D1

De nieuwe Palinkopf D1 in Ischgl is een prachtig project voor het skigebied. Het gaat ervoor zorgen dat de wachtrijen onder aan de lift flink ingekort worden en de wintersporters binnen 6 minuten op de top van de berg staan. Naast het prachtige berg- en dalstation zijn de zitjes van de stoeltjeslift ook een verrijking. Je zit namelijk in prachtige ergonomische stoeltjes.

Details nieuwe skilift in Ischgl

De nieuwe lift is van alle hedendaagse technische snufjes voorzien. Hierbij de details van de nieuwe skilift in Ischgl.

  • De kosten komen neer op circa 12 miljoen euro
  • Verwarmde zittingen
  • De lift gaat van 2.314 meter naar 2.853 meter
  • 2.800 personen kunnen per uur vervoerd worden
  • In totaal hangen er 89 stoeltjes aan de lift
  • De stoeltjes hebben een bredere zitting dan normaal, namelijk 520 mm
  • De stoeltjes zijn verwarmd

De nieuwe lift is compleet opnieuw ontworpen. De achterkant van de stoelen wordt bekleed met de sterren van de Top of te Mountain concerten. Verder wordt er gebruik gemaakt van het nieuwe kabelbaansysteem ‘D-Line’. Dit systeem brengt 205 vernieuwingen, 31 innovaties en 14 patenten met zich mee. Al met al, de nieuwe lift wordt door middel van de nieuwste technologieën gebouwd.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in