Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

BOUW-UPDATE: bouw nieuwe Hornbahn 2000 in Ski Juwel vordert

© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Wintersportredacteur

Tijd voor een bouw-update van de Hornbahn 2000 in Ski Juwel Wildschönau Alpbachtal! Inmiddels is het bergstation van de lift al echt herkenbaar. De hele bouw loopt volgens de planning en vanaf 8 december kun je zelf gebruikmaken van de nieuwe stoeltjeslift. In dit artikel vind je enkele actuele foto’s vanuit het skigebied.

De nieuwe Hornbahn 2000 in Ski Juwel

Sinds het voorjaar van 2022 is men in Ski Juwel druk bezig met de bouw van de nieuwe Hornbahn 2000. Alles loopt volgens de planning en deze maand wordt er druk gewerkt aan de kabel van de lift. De 2745 meter lange kabel van 48 mm doorsnee is in totaal ongeveer 23 ton zwaar. Een flinke klus! Daarnaast is er gestart met de bouw van de uitzichttoren bij het bergstation van de lift. Aan de hele constructie van de ‘Top of Alpbachtal’ wordt deze maand gewerkt, daarna wordt de buitenkant afgemaakt en zal ook deze nieuwe highlight in Ski Juwel te bezoeken zijn.

Lees hier alle feiten en cijfers over de nieuwe Hornbahn 2000 in Ski Juwel

Actuele foto’s uit Ski Juwel

Zoals je op de foto’s kunt zien, schiet het al aardig op met de bouw van de Hornbahn 2000 in Ski Juwel! En dat komt ook goed uit, want de winteropening van het skigebied is niet meer zo heel ver weg. Op 3 december opent het skigebied en vlak daarna, op 8 december, treedt de lift officieel in werking. Ga jij de nieuwe stoeltjeslift komende winter proberen?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in