Nieuwsalert per mail ontvangen

Boete voor skigebied na dodelijke lawine

Op 29 maart 2013 kwam er in het dorp Les Arcs 1800 een lawine naar beneden. De sneeuwmassa met een breedte van meer dan 50 meter kwam over de skipiste ‘Grand Renard’, die op dat moment in gebruik was. Een 41-jarige vrouw werd bedolven en overleed. De rechtbank oordeelde deze week dat het skigebied blaam trof en legde een boete op.

Over de piste

De vrouw uit Rusland was een van de vijf skiërs die op het moment van de lawine op de piste aan het skiën waren. De vrouw werd door de lawine bedolven. Reddingswerkers troffen haar met een hartstilstand aan op 30 centimeter onder de sneeuw. Toch kon ze nog levend naar het ziekenhuis gebracht worden. Daar overleed ze de volgende dag alsnog.

Schuldvraag

Meer dan 4 jaar na dato werd de schuldvraag door de rechtbank beoordeeld. De rechtbank oordeelde dat het bedrijf ADS, dat verantwoordelijk is voor het skigebied van Les Arcs, schuldig is aan het overlijden van de 41-jarige vrouw. Ten grondslag aan het oordeel lag het feit dat de piste niet afgesloten was ten tijde van het ongeval. Vanwege de weersomstandigheden had de piste niet open voor publiek moeten zijn.

De rechtbank veroordeelde het bedrijf tot een boeten van 50.000 euro. Eveneens moet compensatie aan de familie van het slachtoffer worden betaald. Dat is in totaal 120.000 euro.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in