Nieuwsalert per mail ontvangen

BMW xDrive Trophy in FIS Langlaufcompetitie

Langlaufen is één van de zwaarste duursporten ter wereld. De beloning voor langlaufers is echter niet in verhouding met de fysieke prestaties die geleverd moeten worden. De echte profvoetballers moeten ‘s ochtends kiezen of ze de Ferrari of Lamborghini nemen, maar de meeste sneeuwsporters hebben deze lastige keuze niet te maken en zijn blij met één auto. Goed nieuws voor de langlaufers: dit jaar zijn er in de FIS World Cup twee BMW’s X1 20d te verdienen. 

De BMW xDrive trofee is een nieuw concept dat de bonus sprints tijdens de World Cup wedstrijden aantrekkelijker moet maken. De bonus sprints zijn twee jaar geleden al geïntroduceerd om het spektakel in de races te verhogen. De FIS verwacht dat de waarde van de sprints hoger wordt nu er een BMW op het spel staat. “Ik kijk er echt naar uit om de laatste massastart wedstrijden van het seizoen te zien in Oslo en Falun,” aldus Pierre Mignerey, FIS Langlauf Race directeur. Johannes Seibert, marketing directeur bij BMW, is ook erg enthousiast en denkt met de trofee de sport aantrekkelijker te maken voor atleet en toeschouwer.

De punten worden berekend op basis van bonusseconden en bonus World Cup punten die gedurende het hele seizoen te verdienen zijn. Tijdens de derde stage van de World Cup finale op 23 maart 2013 zijn de laatste punten voor de ranking te verdienen. De vrouwelijke en mannelijke atleet die dan de meeste punten hebben verzameld, zijn de dag erna trotse eigenaar van een BMW X1. De ranking is volgens de FIS begrijpelijke en gemakkelijk te volgen. Voor de overzichtelijkheid zijn nieuwe tv-graphics ontwikkeld.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in