Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bizarre video: wintersporter meegesleurd door lawine

Lawinegevaar

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zaterdag heeft een wintersporter een lawine getriggerd en werd daardoor vervolgens 150 meter meegesleurd. De wintersporter heeft ernstige verwondingen aan zijn onderbeen opgelopen door de lawine. Het hele ongeluk is gefilmd door zowel de skiër zelf, als zijn vriend. Een bizarre video, opgenomen in Mount Washington in New Hampshire in Canada.

Lawine in Mount Washington

Op zaterdag vlak voor de middag triggerde de skiër een lawine in Mount Washington in Canada. Hij en zijn vriend waren onderweg in de Airplane Gully toen de sneeuw onder hen begon te schuiven. De skiër is ongeveer 150 meter naar beneden meegesleurd en heeft ernstige verwondingen opgelopen aan zijn onderbeen. Gelukkig kon de vriend van deze wintersporter de nooddiensten bellen en de reddingsketen in gang zetten. Ook gaf hij het slachtoffer eerste hulp totdat de hulpdiensten arriveerden. Op het moment van de lawine waarschuwde het Mount Washington Avalanche Center ook voor lawines. De waarschuwing luidde:

“Pas op voor geïsoleerde gebieden met onstabiele sneeuw op midden en grote hoogte, al door het gewicht van een persoon kan een lawine loskomen. Gebruik de juiste routebepaling om deze gebieden te vermijden en beoordeel het sneeuwdek zorgvuldig wanneer u zich op steil terrein bevindt, waar zich sneeuw heeft verzameld. Valpartijen op steil terrein kunnen ernstige gevolgen hebben vanwege de gevaren die nog steeds aanwezig zijn in het sneeuwdek in het vroege seizoen.”

Bizarre beelden

Een heel rapport van het ongeluk staat beschreven op de website van het lawinecentrum van Mount Washington.

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in