Nieuwsalert per mail ontvangen

Bizarre hoeveelheid sneeuw onderweg naar de Alpen

Nog even en het wintersportseizoen zit erop. De skigebieden werken langzaam naar het einde toe, maar kunnen dit nog wel even uitstellen. Geloof het of niet, maar de Paashaas neemt een dikke laag sneeuw mee naar Oostenrijk en Zwitserland. Sla jij het paasontbijt over om voor de laatste keer dit seizoen winters te genieten in de Alpen?

Het is bijna niet te geloven, maar een sneeuwval van meer dan 100 cm is op komst. Het lijkt net alsof we naar een weerbericht kijken van december of januari. De Noordalpen mogen van geluk spreken, want een sneeuwval als deze was hard nodig.

De noordwestenwind speelt een grote rol

De Nordstau, een vochtige windstroming vanuit de Noordzee, zorgt ervoor dat de skigebieden in de Alpen de komende dagen veel sneeuwval kunnen verwachten. Het zal ook nog wel regenen, maar de sneeuwgrens daalt honderden meters. En omdat de Nordstau naar verwachting meerdere dagen zal blijven aanhouden, kunnen zelfs de lagere gebieden na een aantal dagen rekenen op sneeuw.

Winterse temperaturen zelfs in de lagere dalen

De lentezon heeft ervoor gezorgd dat het wekenlang boven de nul graden Celsius was op de pistes en niet zo’n beetje ook. Hier gaat vanaf zondag verandering in komen. Verwachting is dat de temperatuur in de Oostenrijkse en Zwitserse skigebieden gaat dalen tot -10 graden Celsius. De combinatie tussen de Nordstau en het vriezen is een omslagpunt voor de wintersportgebieden. Zelfs de lagere dalen kunnen profiteren van ideale wintersportomstandigheden.

Verwachte sneeuwval in de Alpen

In de Noordalpen gaat het na zaterdag los. Hoewel het er nu nog niet zo uitziet, zal de kans op neerslag toenemen en zakt de temperatuur weer vors naar beneden. Dit is voor de sneeuwkwaliteit van de skigebieden positief. Waar we de meeste sneeuw kunnen verwachten in Oostenrijk?

Oostenrijk:

  • Zell am See – Kaprun: 100 cm
  • Zillertal: 90 cm
  • St. Aton: 85 cm
  • Zugspitz Arena: 85 cm
  • Ötztal: 80 cm
  • Garmisch Partenkirchen: 65 cm
  • SkiWelt Wilder Kaiser Brixental: 60 cm
  • Serfaus Fiss Ladis: 60 cm
  • Ischgl: 70 cm

Na het lezen van deze weersvoorspelling is het wellicht toch een beter idee om de besneeuwde bergen op te zoeken dan paas-verplichtingen bij te wonen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om paaseieren te gaan zoeken op de pistes dit jaar!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in