Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bizar lage temperaturen in skigebieden Tirol

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het is op dit moment heel erg koud in Oostenrijk en dat is duidelijk te merken tijdens het skiën. Ondanks dat het echt prachtig weer is, is het voor de wintersporters echt heel koud op de pistes. In heel Oostenrijk is het in de Tiroolse skigebieden het aller koudste. In Tannheim is de koudste temperatuur gemeten, namelijk -23 graden.

Ons artikel over de Siberische temperaturen die eraan zaten te komen voor Oostenrijkse skigebieden werd massaal gedeeld en gelezen. De voorspellingen zijn uitgekomen, want het is inderdaad heel erg koud in Oostenrijk. De skiles groepen met kleine kinderen gaan iets vaker dan normaal bij de warme kachel zitten in de lokale restaurants en barretjes. Helemaal logisch, want de temperaturen zijn op sommige momenten niet te houden. In beweging blijven is dan ook van essentieel belang, want op die manier blijft het lichaam warm.

De skigebieden in Tirol waar de koudste temperaturen gemeten zijn:

  • -23,2 graden in Tannheim
  • -22,7 graden in Galtür
  • -22,3 graden in Seefeld
  • -21,0 graden in Bichlbach
  • -20,1 graden in St. Leonhard im Pitztal

Nog even volhouden, want voorlopig blijft het nog erg koud in de skigebieden. De sneeuwkanonnen draaien weer op volle toeren en ook natuursneeuw komt er weer aan.

weersvoorspelling

Foto: Snowplaza.nl weersvoorspelling

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in