Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bioscoopstoelen in skilift Kitzbühel

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het duurt nog geen twee weken meer en dan start het winterseizoen ook in Kitzbühel weer. Dit jaar kun je in het gebied écht relaxt de berg op, want de nieuwe achtpersoons stoeltjeslift Brunn is uitgerust met zittingen als bioscoopstoelen.

Dit is de eerste keer dat LEITNER hun premium lijn heeft geïnstalleerd en het resultaat mag er zijn. De stoelen zien eruit als echte bioscoopstoelen en als we de verhalen mogen geloven zitten ze ook zo. Het bedrijf combineert kennis uit de auto-industrie met hoogwaardige materialen, wat heeft geleid tot deze leren ‘business-class’ stoelen met hoog comfort. Wij vinden ze er in ieder geval tof uitzien en zijn benieuwd hoe ze zitten.

De lift transporteert per uur maximaal 3.300 personen de Pengelstein op en is 1.460 meter lang. De lift gaat normaal gesproken 5 meter per seconde, maar als nodig wordt de snelheid verhoogt tot 6 meter per seconde om rijen bij de lift te voorkomen. Vanwege de vrij nieuwe DirectDrive technologie is het geluidsniveau van de liftmotoren relatief laag.

Het skigebied van Kitzbühel opent op 24 oktober aanstaande. De feestelijke opening van de lift vindt plaats op 5 december 2015. Ter ere daarvan krijg je 50% korting op je skipas in het hele gebied.

Leitner is trouwens bekend met comfortabele liften, want ze bouwden eerder al de BMW gondel.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in