Nieuwsalert per mail ontvangen

Binnenkort niet meer heliskiën in Oostenrijk?

Tot nu toe mogen er nog op twee plekken wintersporters gedropt worden, maar dat zou dit jaar zomaar voor het laatst kunnen zijn. Als het aan de Alpenvereniging ligt is het namelijk binnenkort niet meer mogelijk om te heliskiën in Oostenrijk.

Op dit moment kunnen wintersporters hun heliski avontuur boeken op twee plekken in het Arlbergmassief. De helikopters mogen daar landen op de ‘Mehlsack’ en ‘Schneetäli’ en hun passagiers afzetten voor een onvergetelijke ervaring. De vergunning daarvoor is vijf jaar geleden afgegeven. Dit jaar moet er een nieuwe vergunning worden afgegeven, maar niet iedereen is voorstander voor een vernieuwde afgifte.

GERELATEERD: Stage – heliskiën in Frankrijk

De Alpenvereniging heeft een duidelijk standpunt: geen vergunning, maar een algeheel verbod. Volgens hen is heliskiën niet meer van deze tijd en bovendien niet rendabel. De bedrijfsleider van Wucher Helicopter Thomas Türtscher weerlegt de argumenten van de vereniging. “Heliskiën is niet alleen bij toeristen populair, maar ook de inwoners zijn een belangrijke afzetmarkt.” Türtscher gaat daarom vooralsnog uit van een nieuwe uitgifte van de vergunning.

De Alpenvereniging vindt dat de belasting op de natuur te groot is bij het heliskiën. Een verbod zou een voordeel opleveren voor de natuur en voor het landschap, om nog maar niet te spreken over de geluidsoverlast. De Alpenvereniging zegt te hopen dat ook de natuurbescherming wordt ingeschakeld bij het vergunningsproces. Dat was vijf jaar geleden niet het geval.

Wij zouden het erg jammer vinden als het heliskiën wordt gestopt. Dat staat immers nog op ons verlanglijstje ;-). Stel het verbod gaat wel door, dan hebben we gelukkig nog een mooi alternatief: ballonskiën.

ballon

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in