Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bijzondere Huskyworkshop in Bürserberg

Wintersportredacteur

Afreizen naar het hoge noorden voor een ervaring met een van de meest bijzondere sneeuwhonden is niet meer nodig. In het Oostenrijkse Brandnertal, slechts 845 kilometer gelegen vanaf Utrecht, kan jong en oud deelnemen aan verschillende Huskyworkshops door ‘Husky Toni’ in Bürserberg. Een unieke ervaring!

We kijken het gehele jaar uit naar het moment dat we weer mogen skiën en snowboarden in ons favoriete gebied. Maar naast het beoefenen van de verschillende wintersporten zoekt menigeen ook weleens naar een leuke afwisselende activiteit naast het skiën, want de omgeving is vaak prachtig. Uitnodigend dus om eens wat verder te kijken dan de piste.

Een activiteit, waar al velen positieve herinneringen aan beleefd hebben, is het volgen van een Huskyworkshop door de alom bekende Husky Toni. Antoine, alias Husky Toni, is met zijn kennis van alle omliggende wandelpaden en speciale sneeuwschoentrajecten, de perfecte gids en is dan ook persoonlijk aanwezig bij elk programma. Zowel in de zomer als in de winter. Al sinds 2000 organiseert Husky Toni exclusieve hondenslede workshops voor zeer uiteenlopende groepen en individuen. Ben je een avonturier, nieuwsgierige beginner of een waaghals?

Husky Toni heeft voor ieder individu of groep een aangepaste workshop bedacht. Zo kun je bijvoorbeeld met 2 personen een parcours van 14 kilometer afleggen in de wonderlijke bergwereld van het Brandnertal met 12 Husky’s. Ben je in voor wat meer avontuur? Dan bereidt Husky Toni een tocht van 25 kilometer voor waarbij grote hoogtes zullen worden bereikt. Voor ieder wat wils dus. Zelfs voor kinderen vanaf 8 jaar zijn er programma’s samengesteld.

De kinderen leren eerst alles over het karakter van de husky en de commando’s die gegeven moeten worden. Na een kleine test, waarbij ouders natuurlijk mee mogen helpen, begint het echte slede-rijden. Handelingen als sturen, remmen en steppen worden aan de slee geoefend. Aansluitend mag ieder kind met een eigen klein span van 1 of 2 husky’s, de menner volgen. Elke workshop wordt op een gemoedelijke manier afgesloten: met z’n allen bij het kampvuur met een warme kop thee. Natuurlijk liggen de husky’s er ook bij, opgerold met de neus in de sneeuw. Jong en oud zullen zich de Huskyworkshop als een unieke ervaring blijven herinneren.

Wil jij ook het mooie Brandnertal ervaren? Op www.arke.nl vind je jouw perfecte accommodatie!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in