Nieuwsalert per mail ontvangen

Bijna 50 ongelukken op de wegen van Neder-Oostenrijk

Wintersportredacteur

Afgelopen weekend heeft het winterse weer tot heel wat ongelukken geleid op de wegen van Neder-Oostenrijk. In totaal waren er volgens de brandweer 46 ongevallen. De voornaamste reden hiervan is dat mensen in maart minder oplettend zijn voor de omstandigheden op de weg.

Het heeft afgelopen weekend gesneeuwd in Neder-Oostenrijk. Dit leidde tot een groot aantal ongelukken. In de meeste gevallen waren auto’s van de weg afgedwaald en kwamen mensen er met een schrik van af. Er waren echter ook een paar grote ongevallen gemeld.

Automobilisten verrast door weersomstandigheden half maart

Er was een grote serieongeval op de oostelijke snelweg. Bijna 90 mensen moesten worden verzorgd. De oorzaak was waarschijnlijk ijs. De winterse omstandigheden hebben nog steeds invloed op de wegen, waardoor het ook in maart nog opletten geblazen in. Helaas zijn veel automobilisten hier niet van op de hoogte en worden ze onaangenaam verrast. Dit weekend waren er dan ook 46 ongevallen gemeld. Dit zijn er twee keer zo veel als normaal.

Rijden met winters weer

Rijden bij ijs en sneeuw is toch even anders dan rijden tijdens bijvoorbeeld de regenachtige dagen in Nederland. Daarom is het handig om op een aantal dingen te letten.

Tips om te rijden bij sneeuw en ijs

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in