Nieuwsalert per mail ontvangen

Bezwaar tegen nieuwe accomodaties in Hochkrimml

Wintersportredacteur

Het wintersportdorp Hochkrimml blijft zich ontwikkelen. Top voor de wintersporter, maar niet iedereen is daar blij mee. Hoewel de deelstaat de bouw heeft goedgekeurd, maakt de milieupleiter van de deelstaat bezwaar.

Het dorp, dat naast het beschermd natuurgebied Natura 2000 ligt, blijft uitbreiden. Na een chaletdorp met 200 bedden is nu een hoteldorp met 450 bedden verspreid over 20 gebouwen gepland. Voor beide projecten zou geen milieuproef nodig zijn en daarom heeft de deelstaat er niets op tegen. De milieupleiter levert heftige kritiek.

Kritiek

De geplande projecten liggen direct naast elkaar en zijn van verschillende eigenaren. Milieupleiter Wolfgang Wiener heeft ernstige bedenkingen bij de projecten: “Het gaat mij erom dat er gedaan wordt alsof de projecten niets met elkaar te maken hebben. Dan kun je zeggen vanwege de eigendom, maar vanwege de ligging zeker niet. Ze liggen in hetzelfde deel van de gemeente. Er is slechts een toegangsweg en de projecten liggen naast het natuurgebied. Helaas heeft de deelstaat de samenhang niet erkend.”

Illegale tweede woningen

Volgens Wiener hebben de projecten een zware impact op de natuur, zorgen ze voor duidelijk meer verkeer en werkt het illegaal bezit van tweede woningen in de hand. De gemeente wil niet in detail treden over de projecten. Burgermeester Erich Czerny ziet de geplande accommodaties ‘absoluut positief’.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in