Nieuwsalert per mail ontvangen

Bestuurder sneeuwscooter krijgt boete na aanrijding met skier

Ski-Doo accidentEen 41-jarige bestuurder van een sneeuwscooter heeft een geldstraf opgelegd gekregen nadat hij in februari 2012 een botsing veroorzaakte met een 85-jarige skiër. De onoplettendheid in Rußbach kost de man maar liefst 720 euro. Een lichte straf lijkt het, aangezien de skiër is overleden. Met deze uitspraak van de rechtbank in Salzburg komt een langdurig proces ten einde. 

In eerst instantie hield de gepensioneerde skiër zware verwondingen over. De bestuurder van het voertuig werd daarom aangeklaagd voor het veroorzaken van zware verwondingen door nalatigheid in bijzonder gevaarlijke omstandigheden. Vier maanden na het ongeval overleed de skiër echter, wat het proces een andere wending gaf. Vanaf dat moment werd de veroorzaker van het ongeluk dood door nalatigheid in bijzonder gevaarlijke omstandigheden opgelegd. Toen er werd aangetoond dat er geen sprake was van causaliteit tussen het ongeval en de dood van de skiër, veranderde de aanklacht weer naar de eerdere. De rechter zei onlangs in zijn uitspraak dat er geen sprake was van bijzonder gevaarlijke omstandigheden, wat de hoogte van de straf naar beneden bracht.

Volgens de rechtbank had de bestuurder van de Ski-Doo wel schuld aan het ongeval, aangezien hij zijn sirene en alarmlicht niet had ingeschakeld terwijl dat wel zou moeten. Bovendien zou hij te hard omhoog zijn gereden, hoewel hij dit zelf ontkend. De bestuurder raakte tijdens het ongeval lichtgewond.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in