Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bestuurder omgekomen bij ongeval met pistenbully

Pistenbully

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Een tragisch ongeval gisteren in See in Paznaun. Daar is een 41-jarige man om het leven gekomen bij een ongeluk met een pistenbully. De man was de bestuurder van de sneeuwmachine en reed richting het dal. Op een steil stuk van de piste slipte het voertuig, waardoor het kantelde en de bestuurder uit de cabine werd geslingerd. Hij kwam onder de pistenbully terecht en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Tragisch ongeval

Gistermiddag rond 17.00 uur vond het tragische ongeval plaats. De bestuurder van de pistenbully, een 41-jarige man uit See, was met het voertuig en een aanhanger onderweg op de pistes van See. Hij reed vanaf het bergstation van de Medrigalpe terug richting het dal. Op een steil deel van de dalafdaling, dat ook nog eens heel zacht was, raakte de pistenbully in de slip. De sneeuwruimer kantelde, waardoor de man uit de cabine geslingerd werd en onder de pistenbully bekneld raakte. Hulp was snel ter plekke, maar ze konden niets meer doen.

Oplettende inwoonster van See

Het ongeluk bleef niet onopgemerkt. Een vrouw zag vanaf haar balkon wat er gebeurde op de dalafdaling en belde meteen de reddingsdiensten. Zowel de brandweer als de bergredding van See was snel op de plek van het ongeval. Ze konden de man rap bevrijden, maar hij bezweek alsnog onder zijn zware verwondingen. We leven mee met de nabestaanden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in