Lenzerheide

Lenzerheide is één van de populairste wintersportplaatsen in Zwitserland en dat is niet voor niets. Het dorp ligt op een sneeuwzekere hoogte van 1475 meter en wordt omringd door een prachtig berglandschap. Al in 1936 werd hier de eerste skilift gebouwd en daarna ging de ontwikkeling van het dorp snel. Vandaag de dag liggen de pistes aan beide kanten van het dorp en via de Urdenbahn werd in 2013 de aansluiting met het gemoedelijke Arosa een feit, waardoor het skigebied ruim 200 km pistes telt.

Lenzerheide is een levendige en uitgebreide wintersportplaats. Het is inmiddels bijna aan het naastgelegen Valbella vastgegroeid. Het is qua looks misschien niet het mooiste Zwitserse dorp, maar het biedt de wintersporter wel veel fijne accommodaties, voldoende winkels en gezellige restaurants en bars. Ook voor andere wintersporten, zoals langlaufen en winterwandelen, ben je hier aan het juiste adres.

Skiinformatie Lenzerheide

Beoordelingen Lenzerheide

Algemene informatie Lenzerheide

In Lenzerheide kun je de hele dag met de zon mee skiën. 's Ochtends liggen de brede pistes aan de westkant er heerlijk zonnig bij. Deze afdalingen zijn perfect om te carven of voor wintersporters die houden van wat gemakkelijker pistes. Aan deze kant vind je ook meerdere fijne berghutten met zonnige terrassen. Een kleine 'geheimtip' is Alp Fops, een oeroude berghut met een beperkte kaart. Stop hier voor een huisgemaakt soepje of plankje met eigen vleeswaren en kaas, hmmm. In de middag schijnt de zon aan de oostkant van het skigebied. Hier zijn de pistes over het algemeen wat uitdagender en moeilijker. Sla zeker de lange dalafdaling vanaf de Rothorn (2850 meter) niet over.

Met de Urdenbahn kun je de oversteek maken naar de pistes van Arosa. Qua karakter is dit weer een heel ander skigebied. Je vindt hier alle kleuren aan pistes en ook is het leuk even helemaal naar het dorp te skiën. Voor mensen die tijdens hun wintersport ook graag andere activiteiten ondernemen is Lenzerheide ook een perfecte bestemming. Je kunt hier fantastisch winterwandelen op zo'n 80 km aan uitgezette wandelpaden. Een aanrader is de wandeling rondom en over de Heidsee. Ook voor langlaufliefhebbers heeft Lenzerheide een goed aanbod van 60 km aan loipes. In de Biathlon Arena kun je zelfs leren schieten als een echte biatleet!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in