Arosa

Arosa is een sfeervolle en bruisende wintersportplaats, gelegen op 1740 meter hoogte. Lang geleden stonden hier slechts een aantal boerderijen, tot een arts hier de heilzame werking van de schone lucht ontdekte. Sindsdien is Arosa ontzettend populair. Niet alleen 's winters, maar ook 's zomers.

In Arosa liggen twee meren, de Untersee en Obersee. In de buurt van beide vind je een combinatie van traditionele houten chalets en meer moderne Alpenhuizen. Daartussen liggen hotels, appartementen en pensions. Vaak op loopafstand van de pistes. Omdat de meeste huizen en accommodaties tegen de berg op zijn gebouwd, heb je hier best wel wat hoogteverschil. Qua restaurants is er in Arosa voldoende keuze. Ook zijn er meerdere conditoreien waar je de lekkerste zoetigheden kunt eten en zijn er leuke winkeltjes en supermarkten.

Skiinformatie Arosa

Beoordelingen Arosa

Algemene informatie Arosa

Vanaf Utrecht is het iets meer dan 900 km rijden naar Arosa. Houd er rekening mee dat je dan wel het vignet Zwitserland nodig hebt. Zoals veel Zwitserse skigebieden heeft ook Arosa een zeer goede treinverbinding. Een andere optie is het vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Friedrichshafen en Zürich (+/- 150 km afstand). Met de auto moet je er wel op voorbereid zijn dat de laatste kilometers door de bergen voeren. Nadat je de Zwitserse stad Chur hebt gepasseerd, rijd je via een kronkelige bergweg verder naar Arosa. Niet zo'n fan van bergwegen? Dan kun je beter in Lenzerheide verblijven.

Wat in Arosa vooral opvalt is het familievriendelijke karakter. Er zijn ontzettend veel faciliteiten voor gezinnen en complete families. Van een gratis kinderland (Hönigland) tot goede skischolen, familiehotels en leuke activiteiten. Ook profiteren families van allerlei voordelen. Wanneer je bijvoorbeeld overnacht in één van de partneraccommodaties, is skiles voor kinderen tot en met 17 jaar helemaal gratis.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in