Arosa Lenzerheide

Met 225 km aan pistes behoort Arosa Lenzerheide tot de grootste skigebieden van Zwitserland. Dat is allemaal te danken aan de aanleg van de 150-persoons Urdenbahn. Sinds de opening van deze lift tijdens skiseizoen 2013/2014, zijn beide skigebieden met elkaar verbonden. De meeste pistes (155 km) liggen rond Lenzerheide, de overige rond Arosa (70 km).

Arosa Lenzerheide is een zeer sneeuwzeker skigebied. De 2865 meter hoge Rothorn is het hoogste punt in Lenzerheide en de 2653 meter hoge Weisshorn is het hoogste punt in Arosa. Doorgaans kun je hier van eind november tot medio april op de latten staan.

Skiinformatie Arosa Lenzerheide

Beoordelingen Arosa Lenzerheide

Algemene informatie Arosa Lenzerheide

Arosa Lenzerheide heeft meer dan genoeg te bieden voor wintersporters van alle leeftijden en niveaus. Het skigebied is bovenal zeer kindvriendelijk. Er zijn meerdere skischolen waar de kinderen lessen kunnen volgen en ook zijn er meerdere kinderlanden. Eén daarvan, het Hönigland, is zelfs gratis toegankelijk voor alle families die in het skigebied aanwezig zijn. Het kinderland beschikt over een aantal oefenpistes, een sleeplift en een lopende band. Perfect om na afloop van de skiles nog even samen te oefenen. De vele attributen maken het hier één groot avontuur voor de kleintjes. Gaan opa en oma ook mee, maar skiën zij niet meer? Arosa Lenzerheide biedt een uitgebreid netwerk van ruim 140 km aan wandelpaden. Een aantal ligt langs de pistes en dus kun je elkaar nog tegenkomen ook.

In Arosa Lenzerheide vind je in verhouding veel berghutten en dus is er altijd wel een fijne plek waar je even neer kunt ploffen voor een korte pauze of uitgebreide lunch. Tip 1 is de Motta Hütte, waar je heerlijke schnitzels en spareribs kunt eten. Tip 2 is de Hörnli-Hütte, waar je overheerlijke rösti's en andere traditionele gerechten kunt bestellen. Bij mooi weer is het hier goed toeven op het terras.

Van de 225 km aan pistes is 109 km blauw, 88 km rood en 28 km zwart. De meeste afdalingen zijn heerlijk breed en daarmee niet alleen perfect voor beginners, maar ook voor gevorderden om lekker op te carven. Er zijn voldoende mogelijkheden voor het maken van mooie dagtochten. Je kunt zelfs de hele dag in de zon skiën. Begin hiervoor in Lenzerheide. Ga naar de top van de Piz Scalottas en ski eerst de pistes aan deze kant van het skigebied. Steek rond lunchtijd over naar Arosa en ski hier een aantal pistes. Neem tot slot de laatste lift naar de Rothorn en geniet tijdens het afdalen van een schitterende zonsondergang.

In Arosa Lenzerheide kun je uiteraard nog veel meer dan alleen skiën of snowboarden. Zoals al benoemd kun je hier heerlijk wandelen. Een tip is een korte wandeling door het eekhoorntjesbos bij de Heidsee in Lenzerheide. Liever meer uitdaging? Volg een cursus biathlon of ga lekker rodelen. Meer zin in après-ski? Ook daarvoor biedt Arosa Lenzerheide voldoende mogelijkheden. Bijvoorbeeld bij de Kurhausbar, KuhBar of Carmennahütte.

Dorpen in Arosa Lenzerheide

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in