Wald im Pinzgau

Wald im Pinzgau is ligt op 850 meter hoogte, in het Salzburgerland. Dit kleine, maar gemoedelijke dorp wordt omringd door de bergen van het Pinzgau, de Hohe Tauern en Zillertaler Alpen. Wald wordt vaak samen genoemd met buurdorp Königsleiten en dat is niet zo gek. Beide vormen samen één gemeente en zijn onderdeel van de Zillertal Arena.

In tegenstelling tot de andere dorpen in de Zillertal Arena is Wald im Pinzgau een stuk rustiger. Verwacht hier geen uitbundige après-ski, zoals elders wel het geval is, maar juist een gemoedelijke sfeer. Je vindt hier veelal traditionele huizen en romantische chalets.

Skiinformatie Wald im Pinzgau

Beoordelingen Wald im Pinzgau

Algemene informatie Wald im Pinzgau

Vanaf Utrecht is het 969 km rijden naar Wald im Pinzgau. Anders dan de andere dorpen in de Zillertal Arena, rijd je hier niet via het Zillertal naartoe. Dat kan wel, maar dan ben je zo'n 20 km langer onderweg. Wald is onderdeel van de Zillertal Arena, maar is niet via liften of pistes verbonden. Met de auto of gratis skibus is het iets meer dan 10 km rijden naar de Dorfbahn in Königsleiten.

Wald im Pinzgau ligt aan de voet van Nationaal Park Hohe Tauern, niet ver van Krimml en de beroemde Krimmler Wasserfälle. Een ideale locatie voor rustzoekers die ook graag te voet de winterse natuur intrekken. In de buurt van het dorp liggen een aantal mooie winterwandelroutes. Trek je wandelschoenen aan of bind sneeuwschoenen onder en verken de prachtige omgeving.

Naast skiën op de pistes van de Zillertal Arena behoort ook een bezoekje aan de nabijgelegen Wildkogel-Arena tot de mogelijkheden. Wald ligt op slechts 5 km afstand van de Wildkogelbahn. Met de gratis skibus kun je tijdens je wintersport ook gemakkelijk daar een dag gaan skiën.

Een wintersport in Wald im Pinzgau draait om veel meer dan alleen skiën of snowboarden. Je kunt hier naast wandelen, ook heerlijk langlaufen. Een ander hoogtepunt is het Kristallbad. Een groot en modern water- en wellness complex, waar je op en top kunt ontspannen. Je kunt je laten masseren, er is een saunawereld en ook is er een verwarmd binnen- en buitenzwembad. Een andere tip voor na het skiën is een ritje in een paardenkoets. Je vindt hiervoor meerdere mogelijkheden voor in het dorp.

Activiteiten in Wald im Pinzgau

Kristallbad

Ontspanning na het skiën? Bezoek het Kristallbad.

Ritje in een paardenkoets

Een romantisch uitje voor stellen en gezinnen: een ritje in een paardenkoets.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in