Fulpmes

Fulpmes is een authentiek bergdorp gelegen in het Stubaital. In dit dal liggen een aantal losse deelgebieden, die ieder iets anders te bieden hebben. Fulpmes is een kindvriendelijke wintersportbestemming. Het is er rustig en naast een aantal hotels is de lokale sfeer sterk aanwezig.

Het Stubaital is mede populair door de grote, gevarieerde Stubaier Gletscher. Daarnaast hebben de deelgebieden genoeg te bieden. Zo heb je Schlick 2000, dat direct vanuit het dorp te bereiken is en Serles en Elfer. Dit zijn twee kleine, doch redelijk veelzijdige gebieden. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier prima uit de voeten. 

Beoordelingen Fulpmes

Algemene informatie Fulpmes

Fulpmes is een skidorp gelegen in het Stubaital. In dit dal liggen vier deelgebieden, die samen ruim 140 pistekilometers tellen. Wie in Fulpmes verblijft, kan rekenen op rust. Toch komen skiërs op zoek naar gezelligheid ook aan hun trekken. Fulpmes heeft ondanks de populariteit van het dal een traditionele sfeer weten te behouden. Het is een boerendorp met een paar hotels en andere accommodaties. Alles wat je nodig hebt, is hier binnen handbereik. Vanaf Fulpmes is het veelzijdige deelgebied Schlick 2000 te bereiken. Beginners trekken voornamelijk naar de oefenweide en de blauwe afdalingen, dit om de sport rustig onder de knie te krijgen.

Wie al langer op de latten staat, heeft meer te zoeken op de rode en zwarte pistes. Let wel op: Schlick 2000 heeft beginners meer te bieden. In totaal telt het deelgebied zo'n 30 pistekilometers. De gebieden in het Stubaital hebben geen directe verbinding met elkaar. Echter, wel zijn deze eenvoudig te bereiken per auto of skibus. Ga voor uitdaging naar de Stubaier Gletscher of naar Elfer. Wil je juist rustig aan de techniek werken, dan kun je tevens terecht op de Stubaier Gletscher of in Serles. Fulpmes is een fijne bestemming voor de rustige wintersporter, maar ook voor de skiër die wel houdt van gezelligheid.

Activiteiten in Fulpmes

Rodelen

Overdag skiën en in de avond rodelen, de winterse activiteiten kunnen niet lang genoeg duren. Ga je op wintersport met een jong of volwassen gezelschap, zoek dan ook de rodelbaan eens op.

Restaurants in Fulpmes

Zur Huisler Stube

Bahnstraße 25

Gasthof Gröbenhof

Gröben 1

Pizzeria Casanova

Riehlstraße 5

Restaurant Zur Huisler Stube is niet heel bijzonder, maar zeker een prima adresje voor wie even lekker wat wil eten na het skiën. Verwacht hier een typisch Tiroolse menukaart die je regelmatig tegenkomt in de Oostenrijkse bergen. Ontdek hier en daar de unieke draai die het restaurant aan een gerecht gegeven heeft.

Zur Huisler Stube

Bahnstraße 25 6166 Fulpmes

Tel: +43 664 7912711 Mail: info@huislerstube.at Web: http://www.huislerstube.at/

Ga je naar Gasthof Gröbenhof in Fulpmes, dan stap je in een houten berghut waar Oostenrijkse tradities sterk aanwezig zijn. Je vindt het adres aan de rand van het bos. Met lekker weer kun je plaatsnemen op het zonneterras. Het restaurant behoort al sinds 1905 tot de familie Knaus. De oude boerderij is door de jaren heen wat gemoderniseerd, maar heeft haar traditionele stijl goed weten te behouden. Men werkt hier met traditionele, lokale gerechten. Versheid staat hoog in het vaandel en de meeste producten komen van de boeren uit de regio. Laat je verwennen door eenvoudige puurheid die de mooie kant van de regio naar voren laat komen.

Gasthof Gröbenhof

Gröben 1 A-6166 Fulpmes

Tel: +43 5225 62442 Mail: gasthof@groebenhof.at Web: https://www.groebenhof.at/

Genieten van Italiaanse specialiteiten in de Oostenrijkse bergen, dat kan nooit kwaad. Pizzeria Casanova in Fulpmes heeft als specialiteit de pizza, maar je kunt ook kiezen uit andere internationale gerechten. Het is een populaire eetgelegenheid. Houd hier dus rekening mee en reserveer van tevoren.

Pizzeria Casanova

Riehlstraße 5 6166 Fulpmes

Tel: +43 5225 64832 Mail: Web: https://ristorante-pizzeria-casanova.business.site/

Apres-ski in Fulpmes

Leo’s Stadl Bar

Riehlstraße 1

Hoewel Fulpmes bekend staat als een rustig skidorp, kun je jezelf ook wanen in een gezellige feestsfeer. In het dorp hangt namelijk ook een traditionele après-skisfeer. Leo's Stadl Bar is een van die berghutten die deze sfeer als geen ander weet te creëren. Vanaf 16.00 uur opent de bar haar deuren. De après-skihut ademt Oostenrijk en deze cultuur gaat uitstekend samen met de gezelligheid van Nederland. Ga hier voor een borrel en een praatje naartoe en sluit de dag goed af. Luister naar live muziek, doe mee met de karaoke avonden en vermaak jezelf tijdens happy hour.

Leo’s Stadl Bar

Riehlstraße 1 6166 Fulpmes

Tel: +43 5225 63301 Mail: leos-stadl-bar@aon.at Web: http://www.stadlbar.at/bar.php

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in