Hopfgarten im Brixental

Hopfgarten im Brixental is een van de grootste skidorpen gelegen in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, dat gevormd wordt door de verbinding met andere plaatsen. Het skidorp ligt aan de voet van de Hohe Salve en heeft ondanks deze grootte een rustige charme weten te behouden.

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde wintersportvakantie ligt binnen handbereik. Er is een ruime keuze uit accomodaties, restaurants, cafés en noem zo maar op. Een sterk aanwezige après-cultuur tref je hier echter niet. 

Skiinformatie Hopfgarten im Brixental

Beoordelingen Hopfgarten im Brixental

Algemene informatie Hopfgarten im Brixental

Hopfgarten im Brixental in een groot en fijn wintersportdorp dat toegang heeft tot een groot skigebied bestaande uit ruim 280 pistekilometers. Naast skiën is er nog het een en ander te doen in het dorp. In Hopfgarten im Brixental kun je een gezellige, doch niet heel uitgebreide après-ski meemaken. Drink na het skiën een drankje in een pisterestaurant en vervolg het après-ski avontuur in het centrum van het dorp. Voor après-ski tot in de late avonduren ben je in Hopfgarten im Brixental echter niet aan het juiste adres. Dan kun je rekenen op rust.

De SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is een van de grootste en meest populaire skigebieden in Oostenrijk. Kijkend naar de veelzijdigheid en het aantal pistekilometers is dat ook niet heel vreemd. Beginners krijgen de mogelijkheid rustig aan de techniek te werken op de oefenweides en vele blauwe afdalingen. Skiërs die al wat langer op de latten staan kunnen prima uit de voeten op de vele rode pistekilometers. Doordat het skigebied zo veel kilometers tot zijn beschikking heeft, is het mogelijk om lange tochten te skiën. Kom je voor de ultieme uitdaging op zwarte pistes, daar kan de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental je niet verder mee helpen. Het aanbod aan deze pistes is namelijk niet heel groot.

Activiteiten in Hopfgarten im Brixental

Rodelen

Rodelen is een leuke activiteit in de sneeuw voor jong en oud. Wil je de winterbelevenis wat uitbreiden met andere activiteiten, ga dan rodelen. Daal zo snel mogelijk de berg af, overdag of in de late avonduren!

Restaurants in Hopfgarten im Brixental

Zeitlos

Marktgasse 4

Stoagrub’n Hütte

Innersalvenberg 53

Oberbräu

Marktplatz 10

Wie op wintersport gaat in Oostenrijk, weet eigenlijk vaak al een beetje wat hun dagelijkse maaltijden gaan zijn. De Kaiserschmärrn, Wiener schnitzels en Tiroler Gröstl worden op een gegeven moment ook wel een beetje eenzijdig. Toe aan iets anders? Zeitlos is een restaurant waar culinair genieten in het middelpunt staat. Geniet van exclusief eten. Denk hierbij aan moderne Italiaanse en Mediterrane gerechten.

Zeitlos

Marktgasse 4 A - 6361 Hopfgarten

Tel: +43 676 4336055 Mail: monika.pirchmoser@restaurant-zeitlos.at Web: http://www.restaurant-zeitlos.at/

Ieder skigebied of dorp heeft een eigen, lokale favoriet. De Stoagrub'n Hütte is er hier een van. Dit bergrestaurant ligt in Hopfgarten im Brixental. Het heeft een terras en een eenvoudige, doch lekkere menukaart. Maak een korte tussenstop, bestel een lokaal gerecht en ga vervolgens weer op wintersportavontuur. Verwacht hier geen bijzondere gerechten, maar gewoon bekende Tiroolse gerechten.

Stoagrub’n Hütte

Innersalvenberg 53 A - 6361 Hopfgarten im Brixental

Tel: 6361 Salvenberg Mail: stoagruben@gmail.com Web: https://www.facebook.com/pg/stoagrubn/about/?ref=page_internal

Gasthof Oberbräu is een traditioneel Oostenrijks restaurant. Het is een populaire eetgelegenheid in het centrum van Hopfgarten im Brixental, tegenover de 650 jaar oude parochiekerk. Je kunt hier lokale specialiteiten, maar ook internationale gerechten bestellen. Gasthof Oberbräu heeft een serre en een rustieke wijnkelder, waar je kunt kiezen tussen heerlijke wijnen uit Frankrijk, Italië en Chili. Een specialiteit van het restaurant is het krokante varkensvlees. Geniet van Kaspressknödl, kaas noedels, Blugenzengröstl of Tiroler spek.

Oberbräu

Marktplatz 10 6361 Hopfgarten im Brixental

Tel: +43 5335 2364 Mail: info@oberbraeu.at Web: http://www.oberbraeu.at/

Apres-ski in Hopfgarten im Brixental

Rundell

Meierhofgasse 33

In Hopfgarten im Brixental kun je een gezellige, maar niet heel uitgebreide après-ski ervaren. Drink na het skiën een drankje aan de piste. Ga bijvoorbeeld naar Rundell. Dit bergrestaurant is onder veel wintersporters een populair adresje om te komen voor een welverdiend drankje. Heerlijk even ontspannen na een dag intensief bezig te zijn geweest klinkt niet verkeerd, toch? Voor après-ski tot diep in de nacht is Hopfgarten im Brixental niet het geschikte dorp.

Rundell

Meierhofgasse 33 6361 Hopfgarten

Tel: +43 664 4018410 Mail: bernhard@rundell.at Web: http://www.rundell.at/www.rundell.at/Willkommen.html

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in