Fieberbrunn

Fieberbrunn behoort tot één van de grootste en meest bekende skigebieden van Oostenrijk, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Nederlandse wintersporters komen hier graag, want de combinatie tussen gezelligheid en inspanning weten hen ieder jaar weer goed te vermaken. Het skidorp heeft veel houten hutten die de traditionele Tiroolse cultuur goed reflecteren. Sinds 2015/2016 is Fieberbrunn, dat toen nog over 35 pistekilometers beschikte, verbonden met het tegenwoordig in één adem genoemde Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Wie tegenwoordig in Fieberbrunn verblijft, kan zich vermaken op ruim 270 pistekilometers. Fieberbrunn is als dorp ideaal voor families met kinderen. Het is, als je kijkt naar andere dorpen in het skigebied, een rustige wintersportplaats. Fieberbrunn richt veel zaken op het plezier van kinderen. De pistes in het bijbehorende gebied zijn dan ook niet interessant voor gevorderde skiërs. Door de verbinding met onder andere Saalbach en Hinterglemm is hier verandering in gekomen.

Skiinformatie Fieberbrunn

Beoordelingen Fieberbrunn

Algemene informatie Fieberbrunn

Fieberbrunn heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een kindvriendelijk wintersportdorp. De accommodaties zijn voor een groot deel gericht op gezinnen met kinderen. Voor 2015 hoorde Fieberbrunn nog niet bij het grote Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang. Met maar 35 pistekilometers was het skigebied een stuk minder populair dan dat het tegenwoordig is. Fieberbrunn zelf is rustig, maar zeker niet ongezellig. Er zijn genoeg mogelijkheden voor een avondje uit. Wie speciaal voor de uitgebreide après-ski komt, zal zich echter in Saalbach of Hinterglemm beter vermaken.

Veel Nederlandse wintersporters zien Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn als fijne wintersportbestemming. Dat is niet verbazingwekkend als je kijkt naar de diversiteit van het skigebied. De combinatie tussen Nederlandse en Oostenrijkse invloeden vallen bij beide nationaliteiten goed in de smaak. Toch zijn het de pistes die een grote rol spelen in de populariteit van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Fieberbrunn is met de TirolS gondel verbonden aan het skigebied en telt tegenwoordig samen met de andere skidorpen ruim 270 kilometer aan pistes. Deze pistes lopen geleidelijk over in moeilijkheid. Zo zijn er heerlijke oefenpistes, maar ook uitdagende, steile afdalingen die de nodige techniek vergen.

Activiteiten in Fieberbrunn

Rodelen

In Fieberbrunn kun je tot 12.00 uur 's nachts met de verlichte Direttissima naar beneden. Ga je te voet naar boven of kies je liever voor een taxi? De rodelbaan is 2,5 kilometer lang en dus een beste wandeling naar boven. Rodelen in het donker, het is weer even iets anders.

Restaurants in Fieberbrunn

S4 Alm

Campana

Enzianhutte

De S4 Alm in Fieberbrunn is niet alleen het juiste adres voor een goed feestje, maar ook voor een lekkere lunch of een diner. Deze hut is typisch Oostenrijks, iets dat goed terug te zien is in het interieur, de menukaart en natuurlijk de après-ski. De keuken is Tirools georiënteerd.

S4 Alm

Tel: Mail: Web:

Een Italiaans tintje in de Oostenrijkse Alpen voor Nederlandse wintersporters kan natuurlijk nooit kwaad. Verwen jezelf met een uitgebreid diner. In restaurant Campana kun je heerlijk ontspannen en de dag goed afsluiten. Neem een kijkje in de Italiaanse keuken en geniet van even iets anders dan schnitzels en Kaiserschmarrn in Fieberbrunn.

Campana

Tel: Mail: Web:

De Enzianhutte is niet alleen een gezellige après-skihut, maar ook een restaurant waarbij de menukaart varieert van gezonde, moderne salades tot pizza's en traditionele, lokale gerechten. Dat betekent dat er voor bijna iedere wintersporter wel iets tussen zit. De Enzianhutte is geschikt voor een snelle lunch tussen het skiën door of een uitgebreid diner in de avond.

Enzianhutte

Tel: Mail: Web:

Apres-ski in Fieberbrunn

Enzianhütte

Lindau 19

Biwak Bar

Lindau 17

S4 Alm

Lindau 19a

De Enzianhütte in Fieberbrunn is te vinden direct aan de pistes van het dalstation van het skigebied. De skihut opent haar deuren 's morgens voor het ontbijt. In de middag wordt het restaurant omgetoverd tot een bruisende après-skihut. Je kunt na het skiën direct de Enzianhütte induiken om te genieten van de gezelligheid. De après-skihut is geopend tot diep in de nacht. Hier ervaar je de après-ski waar Oostenrijk zo bekend om staat. Luister naar live-muziek of naar traditionele nummers die worden gedraaid door DJ's. Ook zijn er danseressen die après-skiërs voorzien van leuke optredens. Is het lekker weer, feest dan lekker op het grote zonneterras. Verder kun je ook leuke momenten beleven aan de paraplubar.

Enzianhütte

Lindau 19 A-6391 Fieberbrunn

Tel: +43 (0) 5354 56185 Mail: info@enzianhuette.net Web: http://www.enzianhuette.net/

De Biwak Bar in Fieberbrunn is een gezellige après-skihut gelegen bij het dalstation van de Streuböden. Het is een typisch Oostenrijkse berghut waar de Tiroolse gezelligheid sterk aanwezig is. Achter de bar staat voornamelijk Nederlands personeel en veel feestgangers spreken dezelfde taal als jij. Geniet van een avond vol gezelligheid.

Biwak Bar

Lindau 17 6391 Fieberbrunn

Tel: +43 650 2006493 Mail: Web: https://www.facebook.com/Biwak.fieberbrunn/

Fieberbrunn is een skidorp gericht op gezinnen met kinderen en rustzoekers. Hoewel de focus niet zo sterk op de après-ski ligt, valt er in Fieberbrunn genoeg te doen in de avond. Geniet van de Tiroolse gezelligheid en traditionele cultuur tijdens en na het skiën. De S4 Alm is het juiste adres om een gezellige après-ski te beleven. Als het lekker weer is, begint het feest voor tal van wintersporters in de middag op het terras al. De S4 Alm ligt direct bij het dalstation van de Doischberg bahn. Drink met je vrienden een biertje en dans met je skischoenen nog aan tot diep in de nacht.

S4 Alm

Lindau 19a 6391 Fieberbrunn

Tel: +43 5354 20888 Mail: Web:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in