Finkenberg

Finkenberg is een klein, maar toch veelzijdig skidorp en een deelgebied. Samen met Hippach, Mayrhofen en Hintertux vormt Finkenberg het aaneengesloten skigebied Zillertal 3000. Hoewel het dorp niet heel groot is, heeft Finkenberg een ruim aanbod aan faciliteiten. Dit maakt het een geschikte bestemming voor verschillende type wintersporters.

Beoordelingen Finkenberg

5/5

Op basis van 1 beoordelingen

Meest recente beoordeling

"Vele goede hôtels en logementen bij inwoners die super vriendelijk zijn ! Dorp van de Olympisch kampioen afdaling 1980 en die zelf een heel mooi en zeer goed hotel heeft : Olympia Relax hotel Leonard Stock. Zowel winter als zomer mooie omgeving en aansluiting met gondels van het hele gebied ! Makkelijk te bereiken en voor de skiers heel sneeuwzeker." Ramaekers Gerda Belge

Algemene informatie Finkenberg

Finkenberg is een klein skidorp met een gelijknamig deelgebied. Samen met Hippach, Mayrhofen en Hintertux wordt Ski Zillertal 3000 gevormd. Finkenberg is klein en vergeleken Mayrhofen rustig. Toch heeft het skidorp ieder type wintersporter wel iets te bieden. Het ruime aanbod aan faciliteiten biedt namelijk genoeg mogelijkheden. In totaal telt het gebied 200 pistekilometers. Veel deelskigebieden hebben een directe aansluiting met elkaar. Alleen de Ahorn en Hintertuxer Gletscher zijn niet met elkaar verbonden, maar wel door middel van een skibus eenvoudig te bereiken. De gletsjer maakt Ski Zillertal 3000 een sneeuwzeker skigebied.

Je ziet per deelgebied en berg grote verschillen in pistes. Zo is de Ahorn en de Rastkogel geschikt voor beginners en gemiddelde skiërs, terwijl de Penken juist aan de wensen van gevorderden en experts voldoet. Hoewel Ski Zillertal 3000 ook zeker geschikt is voor beginners, biedt het skigebied meer mogelijkheden voor gevorderden. Het grootste gedeelte van Ski Zillertal 3000 bestaat uit rode pistes. Door de redelijk goede verbinding tussen de deelskigebieden is deze wintersportbestemming uitstekend voor het maken van tochten. Bieden de rode afdalingen niet genoeg uitdaging? Er is een ruim en gevarieerd aanbod aan diepzwarte afdalingen. Tip: de Harakiri-afdaling is de steilste piste in Oostenrijk. Laat de geoefende techniek hier ten goede komen.

Activiteiten in Finkenberg

Rodelen

Rodelen is voor jong en oud iets leuks om te doen. Het is weer even iets anders dan skiën en toch ben je bezig met winterse activiteiten. Finkenberg ligt in het Tuxertal, waar je 3 rodelbanen vindt. Zowel 's avonds als overdag is het mogelijk om te rodelen.

Restaurants in Finkenberg

Penkentenne

Penkenberg 628

Penkentenne is een gezellig restaurant op de Penken, net naast de gondel die je helemaal naar boven brengt. Geniet van een welverdiende lunch op het terras en kom even tot rust om er vervolgens weer 100% tegenaan kan gaan. De Penkentenne richt zich op de Tiroolse keuken. Het restaurant heeft een rustieke charme. Het restaurant heeft een zonneterras waar men heerlijk kan plaatsnemen met goed weer. Ernaast bevindt zich Pepis Kinderland en Niederseill-Skillparcour. Proef de huisgemaakte gebakjes of gegrilde vleesgerechten.

Penkentenne

Penkenberg 628 6292 Mayrhofen

Tel: +43 5285 62115 Mail: info@penkentenne.at Web: https://www.penkentenne.at/

Apres-ski in Finkenberg

Finkennest

Dorf 141

Laterndl Pub

Persal 208

Finkennest is een gezellige Tiroolse bar. Trek na het avondeten hiernaartoe voor een drankje met wat vrienden. Het kan er druk zijn, maar het is er zeker gezellig. Van avonden met polonaises tot danseressen op tafels en karaoke-avonden. Finkennest is een après-skibar waar van alles te beleven is. De tent is geopend van 20.00 uur tot 04.00 uur, dus je kunt lekker lang blijven hangen!

Finkennest

Dorf 141 6292 Finkenberg

Tel: +43 5285 6203914 Mail: info@finkennest.at Web: http://www.finkennest.at/index1.php

Finkenberg is niet te vergelijken met het bruisende Mayrhofen, waar het iedere avond een groot feest is. Dat betekent echter niet dat er helemaal geen après-ski te beleven is. De Laterndl Pub is een gezellige hut en ligt direct onder de gondel in Finkenberg. Luister naar traditionele après-skinummers en Nederlandse meezingers. Net als veel andere skidorpen in Oostenrijk is het in de Laterndl Pub zeker gezellig om na het skiën even te bezoeken. Geniet van heerlijke speciaalbieren, wijnen en schnapps. De après-skihut bestaat al meer dan 30 jaar en kent veel traditionele elementen. Er zijn regelmatig themafeesten in de Laterndl Pub. Het feest gaat tot in de late uurtjes door.

Laterndl Pub

Persal 208 6292 Finkenberg

Tel: +43 5285 63772 Mail: info@laterndlpub-finkenberg.at Web: http://www.laterndlpub.at/

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in