Niederau

Niederau ligt aan het begin van Wildschönau, op 828 meter hoogte. Wat meteen opvalt is de spitse kerktoren met daarachter de 1500 meter hoge Markbachjoch en bijbehorende pistes. Een prachtig gezicht, zeker met een dikke laag sneeuw. Niederau is een levendige, maar gemoedelijke bestemming en het grootste dorp van het dal. Van massatoerisme is hier geen sprake, wel heb je er een ruime keus aan accommodaties: van sfeervolle, betaalbare pensions en appartementen tot luxe hotels.

Skiinformatie Niederau

2128 meter
828 meter

Beoordelingen Niederau

Algemene informatie Niederau

Vanaf Utrecht is het een kleine 900 km rijden naar Niederau. Nadat je bij Kufstein Oostenrijk binnen bent gereden, ga je na ongeveer 10 km bij Wörgl van de snelweg af. Vanaf hier rijd je over de Wildschönauer Straße de laatste 10 km naar Niederau. Een prachtige route door een bosrijke omgeving met schitterende uitzichten op de omringende bergwereld.

Het dorp heeft een gezellige uitstraling met traditionele huizen en boerderijen. Aan goede restaurants geen gebrek en ook vind je hier mogelijkheden voor après-ski. Bijvoorbeeld bij de Hexenalm, Bobo's Heustadl of Glennie's. Een tip is om de ski's hier ook een keer te verruilen voor wandelschoenen. In de omgeving van Niederau liggen meerdere mooie winterwandelroutes.

Niederau beschikt over een klein, maar fijn eigen skigebied. De pistes bevinden zich op de flanken van de 1500 meter hoge Markbachjoch en 1621 meter hoge Lanerköpfl. Het piste-aanbod is beperkt, maar aan de andere kant wel weer heel veelzijdig. Zo vertrekt er vanaf het hoogste punt van de Lanerköpfl een hele fijne zwarte dalafdaling, maar kun je ook voor de fijne rode afdaling vanaf de Markbachjoch kiezen. Er zijn meerdere berghutten en ook behoort rodelen hier tot de mogelijkheden.

Op zoek naar meer uitdaging? Neem dan vanuit Niederau de skibus naar Auffach en verken de pistes op de Schatzberg. Ook kun je hier de oversteek maken naar de Gmahkopf en Wiedersberger Horn in het Alpbachtal.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in