Auffach

Diep in Wildschönau, aan de voet van de 1903 meter hoge Schatzberg ligt Auffach. Een gemoedelijke en levendige bestemming. Het dorp ligt op 875 meter hoogte en beschikt over een handjevol restaurants, bars en leuke winkeltjes. Après-ski is mogelijk tijdens je wintersport, maar verwacht hier absoluut geen feesten tot diep in de nacht met hossende menigtes. In Auffach gaat het er een stuk rustiger aan toe en dus kun je voor dat soort wensen beter uitwijken naar andere Tiroolse dorpen en skigebieden.

Skiinformatie Auffach

2128 meter
875 meter

Beoordelingen Auffach

Algemene informatie Auffach

Vanuit Auffach heb je direct toegang tot de pistes op de Schatzberg. De afdalingen zijn hier veelal heerlijk breed en daarmee uitermate geschikt voor de minder geoefende wintersporter. Ondanks het feit dat het meerendeel hier rood van karakter is. Een berghuttip is de Gipföhit. Nadat je hier van een heerlijke, traditionele lunch hebt genoten, kun je over de Wurmeggabfahrt afdalen naar het middenstation van de verbindingslift naar het Alpbachtal. Dankzij deze 8-persoons gondel kun je ook eenvoudig de pistes op de Gmahkopf en Wiedersbergerhorn verkennen.

Een activiteit die je in Auffach absoluut niet mag overslaan is rodelen. Vanaf het middenstation van de Schatzbergbahn vertrekt een 5 km lange rodelbaan. Leuk voor jong en oud! Andere leuke uitstapjes hier zijn een bezoek aan de kaasboerderij van Johann Schönauer op de Schönangeralm en het Auffacher houtmuseum.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in