Warth

Warth is een klein en gemoedelijk dorpje dat slechts enkele kilometers van het mondaine Lech am Arlberg is verwijderd. Toch heerst er in Warth een heel andere sfeer. Het dorp is gelegen in een waanzinnig mooie bergomgeving met stoere toppen en een ongerepte natuur. Hier zijn de hellingen niet volgebouwd met liften, maar toch heb je vanuit Warth toegang tot de ongeveer 300 km pistes die Ski Arlberg telt. Bovendien is het dorp bijzonder sneeuwzeker; jaarlijks valt hier gemiddeld zo'n 11 meter sneeuw!

Hoewel Warth klein is, heeft het dorp de afgelopen jaren wel een ontwikkeling doorgemaakt. Zo is de Dorfbahn in 2017 gebouwd, welke vanuit het kleine centrum van het dorp direct toegang geeft tot het skigebied. Ook zijn er de laatste jaren enkele nieuwe en luxe accommodaties gebouwd, zonder dat het karakter van het dorpje is aangetast. Veel accommodaties liggen direct aan de piste, waardoor Warth ook bij families in trek is.

Foto: © Warth-Schröcken Tourismus Fotograf Sebastian Stiphout

Skiinformatie Warth

Beoordelingen Warth

Algemene informatie Warth

Warth deelt een eigen skigebied met het nabijgelegen Schröcken. Tussen deze twee dorpen in liggen zo'n 60 kilometer aan afwisselende pistes. Door het geringe hoogteverschil van de dorpen tot de top van de berg, zijn de pistes hier niet al te lang. Maar ze zijn wel heerlijk breed! Een ander groot voordeel is dat op veel pistes alleen natuursneeuw ligt en dat voel je, heerlijk zacht. Vanaf de Saloberkopf gaan rode en zwarte afdalingen richting Lech am Arlberg en vanuit daar heb je aansluiting op het hele skigebied Ski Arlberg. Je kunt helemaal tot in St. Anton am Arlberg komen!

Onder freeriders staat Warth bekend als off-piste mekka. Je kunt hier afdalen op zo'n 200 km ongeprepareerde hellingen die veelal op het noorden gelegen zijn. Ook bij toerskiërs is het gebied populair. Maar ook families voelen zich thuis in dit leuke Oostenrijkse plaatsje. Zowel bij de Dorfbahn als bij Steffisalp-Express liggen mooie oefenhellingen. Mascotte Pauli moedigt de mini's in het kinderland aan. Ook is er speedcheckpiste, een funslope en een Ski-Movie afdaling. Heb je na het skiën zin in een drankje dan kan dit bij het authentieke Dorfcafé of bij het moderne en luxe PURE Resort Warth. Deze laatste ligt direct aan de piste en je kunt hier overdag of 's avonds ook terecht in het restaurant. Geniet in de trendy bar van een biertje, wijntje of cocktail.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in