Schröcken

Schröcken wordt vaak in één adem genoemd met het nabij gelegen Warth. Samen delen de dorpjes een skigebied met zo'n 60 km aan pistes. Sinds de winter van 2013 is het skigebied middels een gondellift en rode en zwarte pistes verbonden met Lech am Arlberg en Ski Arlberg. En hoewel dit een enorme verandering was voor het sfeervolle kleine plaatsje met slechts 220 inwoners, bleef de sfeer in Schröcken zoals het was: rustig en boers.

Vooral families en freeriders weten Schröcken te vinden en te waarderen. Voor kinderen zijn de faciliteiten in het skigebied ideaal: fijne kinderlanden en niet al te moeilijke pistes. Freeriders daarentegen gaan liever op pad buiten de geprepareerde pistes en dat kan hier perfect op zo'n 200 km aan ongeprepareerde (noord)hellingen. Schröcken is bovendien een echt 'Schneeloch': er valt hier jaarlijks een meer dan gemiddelde hoeveelheid sneeuw.

Foto: © Warth-Schröcken Tourismus Fotograf Sebastian Stiphout

Skiinformatie Schröcken

Beoordelingen Schröcken

Algemene informatie Schröcken

Het skigebied dat Schröcken deelt met Warth is klein maar fijn. Er valt hier jaarlijks zo'n 11 meter aan natuursneeuw, waardoor lang niet alle pistes besneeuwd hoeven te worden met sneeuwkanonnen. En dat is fijn! De pistes bieden voor elk wat wils, maar zijn niet al te lang door het relatief geringe hoogteverschil tussen dorp en bergtop. Maar dit betekent overigens niet dat je geen lange skitochten kunt skiën: vanaf de Saloberkopf ski je zo richting Lech en St. Anton am Arlberg. In totaal heb je in Ski Arlberg zo'n 300 km aan pistes tot je beschikking.

De liften liggen net buiten het dorp Schröcken en zijn met de auto of skibus in 5 tot 10 minuten te bereiken. Er leidt geen piste, maar wel een relatief makkelijke skiroute terug naar het dorp, ideaal voor aan het einde van de skidag. Naast skiën en snowboarden biedt Schröcken ook veel voor wandel- en langlaufliefhebbers. De omgeving van Schröcken is ongerept en de bergen zijn ruig en woest. Langlaufers hebben zo'n 17 km loipes tot hun beschikking en voor wandelaars is zo'n 20 km aan winterwandelpaden geprepareerd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in