Mathon

Mathon passeer je als je vanuit Ischgl naar Galtür rijdt. Dit kleine en gemoedelijke dorpje is ideaal voor iedereen die de drukte van het mondaine Ischgl wil ontwijken. Je vindt hier een handjevol accommodaties en fijne restaurants. Met de skibus ben je in mum van tijd in skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun of Galtür.

Skiinformatie Mathon

Beoordelingen Mathon

Algemene informatie Mathon

Qua wintersportmogelijkheden heb je in Mathon tal van mogelijkheden. Je kunt skiën op de pistes van de Silvretta Arena (239 km) of op die van het gemoedelijke Galtür (43 km). Beide skigebieden liggen binnen handbereik.

Evenementen in Mathon

30 nov 2019

Top of the Mountain Opening Concert Ischgl

Ischgl, Oostenrijk

Ieder jaar wordt het skiseizoen van Ischgl feestelijk afgetrapt tijdens het Top of The Mountain Opening Concert. Op het podium staat een artiest van wereldniveau en het is één groot feest. In 2019 is dat niemand minder dan SEEED. Het Top of The Mountain Opening Concert vindt plaats op 30 november 2019.

Lenny Kravitz, Robbie Williams, Jason Derulo en Helene Fischer, ze hebben allemaal op het podium gestaan. Duizenden bezoekers dansen en zingen mee met de muziek.

Top of the Mountain openingsconcert
Het skiseizoen van Ischgl wordt feestelijk afgetrapt met het Top of the Mountain Opening Concert. Op 30 november 2019, vanaf 18.00 uur, gaat het los op het plein voor het dalstation van de Silvrettabahn. Op het podium staat niemand minder dan de Duitse band SEEED. Twee dagen voor de opening gaat het skiseizoen van start. De eerste liften en pistes openen op 28 november 2019.

Wintersport in Silvretta Arena Ischgl - Samnaun
Skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun is een groot en grensoverschrijdend skigebied. Je hebt hier toegang 239 km aan pistes die zich in zowel Oostenrijk als Zwitserland bevinden. Omdat het merendeel van de pistes boven de 2000 meter ligt, is het skigebied ontzettend sneeuwzeker. Laat moeder natuur het toch afweten, dan zijn er meer dan voldoende sneeuwkanonnen om dat op te vangen. Het skiseizoen duurt daarom doorgaans van november tot mei.

Ischgl is een bruisend dorp waar niks te gek is. Après-ski van vroeg in de middag tot diep in de nacht, luxe winkels en hotels, een autovrij centrum, gave activiteiten en tal van goede (bekroonde) restaurants. De slogan Relax. If you can... is hier dan ook helemaal op z'n plaats!

Top of the Mountain Opening Concert in Ischgl
© TVB Paznaun - Ischgl

02 mei 2020

Top of the Mountain Closing Concert Ischgl

Ischgl, Oostenrijk

Het skiseizoen van Ischgl wordt niet alleen feestelijk afgetrapt, maar ook feestelijk afgesloten. Ieder jaar vindt aan het eind van het skiseizoen het Top of the Mountain Closing Concert plaats. Op de Idalp, op 2320 meter hoogte, staat een groot podium. De artiest van skiseizoen 2019/2020 is nog niet bekend, maar zodra dit zo is, laten we het je weten.

Tijdens het Top of the Mountain Closing Concert is het groot feest in het skigebied. Artiesten als Jason Derulo, Zucchero, Nickelback, James Blunt en Helene Fischer hebben inmiddels op het podium gestaan.

Top of the Mountain Closing Concert
Begin mei eindigt het skiseizoen van Ischgl. Na maanden skiplezier komt er helaas een einde aan de pret. Gelukkig kun je de laatste skidagen hier feestelijk afsluiten tijdens het Top of The Mountain Closing Concert. Het openingsconcert vindt plaats in het dorp, het closing concert op de Idalp (2320 meter hoogte). In het hart van het skigebied staat een groot podium waar duizenden wintersporters nog een laatste keer kunnen feesten in de sneeuw.

De artiest en datum van 2020 zijn nog niet bekend. Zodra dat zo is, laten we het je weten.

Wintersport in Ischgl
Ischgl is onderdeel van het grensoverschrijdende skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun. Wintersporters hebben hier toegang tot 239 km aan pistes en deze worden ontsloten door een modern liftennetwerk. Het merendeel van de pistes ligt boven de 2000 meter en dat maakt Ischgl ontzettend sneeuwzeker. Het hoogste punt ligt op 2872 meter hoogte. In het sfeervolle en autovrije centrum vind je tal van hotels, restaurants, winkels en après-ski bars. Vooral voor après-ski ben je in Ischgl aan het juiste adres. Feesten kan van vroeg in de middag tot diep in de nacht.

Top of the Mountain Closing Concert in Ischgl
© TVB Paznaun - Ischgl

Restaurants in Mathon

Walserstube

De Walserstube is een gezellige, sfeervolle hut met vriendelijke bediening. De menukaart is eenvoudig, maar lekker en niet duur. Het restaurant past dan ook goed bij de rest van Mathon. Verwacht in dit plaatsje geen hoogwaardige adresjes, maar 'gewone' berghutten waar snel wat gegeten kan worden.

Walserstube

Tel: Mail: Web:

Apres-ski in Mathon

Trofana Alm

Dorfstr. 91

Hoe een echte après-ski hoort te zijn? Bezoek de Trofana Alm en kom erachter. Hier kun je genieten van een combinatie tussen Duitse après-skinummers, live muziek, pop, schnapps, gezelligheid en herinneringen voor in de boeken. Duik direct na het skiën de Trofana Alm in of kies ervoor je eerst even op te frissen, voordat je een avond lang feesten tegemoet gaat. De après-ski begint hier al vroeg en de deuren sluiten pas wanneer de nacht al lang begonnen is.  

Trofana Alm

Dorfstr. 91 6561 Ischgl

Tel: +43 5444 602 Mail: alm@trofana.at Web: https://www.trofana-alm.at/

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in