Serfaus

Serfaus is het grootste en meest moderne dorp in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Het centrum is autovrij en met behulp van de ondergrondse en net vernieuwde Dorfbahn bereik je vanuit je accommodatie altijd snel het skigebied. Serfaus is een echte familiebestemming en dat merk je aan alles. Het dorp en het skigebied bieden samen tal van faciliteiten voor jong en oud.

Behalve families voelen ook ervaren wintersporters zich thuis in Serfaus. Het niveau van accommodaties ligt hier hoog en het skigebied biedt met 214 km aan pistes van alle kleuren genoeg uitdaging voor een week skiën. Een aanrader is de tocht naar de Masnerkopf, het hoogste en meest afgelegen punt in het skigebied. Geniet van het waanzinnige uitzicht wanneer je eenmaal bovenop deze 2820 meter hoge bergtop staat en vervolgens van de mooie pistes hier.

Foto: © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

Skiinformatie Serfaus

Beoordelingen Serfaus

Algemene informatie Serfaus

Samen met de dorpen Fiss en Ladis vormt Serfaus een skigebied met 214 km aan pistes. Hoe hoger je in het skigebied komt, des te uitdagender de pistes. Vanaf Lazid leiden een vijftal pittige afdalingen terug naar het dalstation. Heb je deze pistes overwonnen, dan is het tijd voor een pauze in één van de vele berghutten in het skigebied. Tips zijn o.a. de Skilounge, Leithe Wirt en Lassida.

Serfaus-Fiss-Ladis is perfect voor families met kinderen van alle leeftijden. Bij de Kinderschneealm leren de allerkleinsten de eerste bochten op de ski's onder toeziend oog van mascotte Murmli. Alles is hier super geregeld, van eigen liften en attracties tot een groot kinderrestaurants. Met stoere tieners mag een ritje in de Serfauser Sauser dan niet ontbreken! Après-skiliefhebbers weten elkaar te vinden bij de Patschi, waar het 's avonds lang doorgaat.

Activiteiten in Serfaus

Nachtskiën

Na een hele dag skiën nog niet genoeg gehad van de pistes? In Serfaus kun je skidag nog een paar uurtjes uitbreiden op de verlichte piste.

Serfauser Sauser

De Serfauser Sauser is een zipline die je over de skipistes van het skigebied laat vliegen. Met een snelheid van meer dan 60 kilometer per uur vlieg je in vier trajecten over het skigebied.

Evenementen in Serfaus

18 dec 2019

Adventure Night Serfaus

Serfaus, Oostenrijk

Adventure Night Serfaus vindt bijna iedere woensdag plaats tijdens het skiseizoen van Serfaus-Fiss-Ladis. Dit jaar staat deze prachtige skishow in het teken van sprookjes. De eerste editie vindt plaats op 18 december 2019, bij het middenstation van de Komperdellbahn. Skileraren verzorgen vanaf 21.00 uur een spectaculaire skishow in het donker. Adventure Night Serfaus is een evenement voor de hele familie.

Adventure Night Serfaus
In de wintermaanden is het bijna elke woensdag feest in Serfaus. Vanaf 21.00 uur vindt Adventure Night Serfaus plaats bij het middenstation van de Komperdellbahn. Dit seizoen staat de show in het teken van sprookjes. Skileraren van skischool Serfaus nemen je in de sneeuw mee naar een magische sprookjeswereld. Geniet van vuurwerk, muziek en spectaculaire stunts op de piste. Na afloop kun je terug met de skilift, maar ook met de slee of op de ski's.

Data en tijden
Adventure Night Serfaus vindt bijna elke woensdag plaats, behalve op 26 december en 2 januari. Dan valt het event op donderdag. Bekijk de tijden en data hieronder.

* 18 december 2019: 21.00 uur
* 26 december 2019: 21.00 uur
* 2 januari 2020: 21.00 uur
* 8 januari 2020 - 8 april 2020: 21.00 uur
* 15 april 2020: 21.30 uur

Wintersport in Serfaus
Ben jij op zoek naar een wintersportbestemming voor de hele familie? Dan is Serfaus ideaal. Het dorp is de grootste in het trio Serfaus-Fiss-Ladis en heeft een autovrij centrum. Met de ondergrondse Dorfbahn kun je vanaf je accommodatie makkelijk de pistes bereiken. Serfaus-Fiss-Ladis biedt 214 km aan pistes die tot een maximale hoogte van 2820 meter reiken. Waar dit skigebied vooral om bekend staat, is het familievriendelijke karakter. Kindvriendelijke restaurants, uitgebreide kinderlanden en tal van activiteiten, hier vind je het allemaal.

Uitzichtpunt in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

Apres-ski in Serfaus

Patschi Pub

Dorfbahnstraße 82

Heb je na een dagje skiën nog energie over, ga dan naar de Patschi Pub in Serfaus. Hoewel de meeste après-skitenten die wij Nederlandse wintersporters kennen openen rond een uur of 15.00, ben je in de Patschi Pub al welkom om 13.00 uur. Heb je na de lunch geen zin meer om op de latten te staan, dan kun je hier prima terecht. Feest lekker lang door, want de tent sluit haar deuren pas in de late avonduren. De Patschi Pub is een van de gezelligste après-skihutten in Serfaus-Fiss-Ladis.

Patschi Pub

Dorfbahnstraße 82 6534 Serfaus

Tel: +43 5476 6290 Mail: Web: https://www.patschi.at/de/

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in