Ladis

Ladis ligt op 1200 meter hoogte, op het zonnigste plateau van Oostenrijk. Het is het meest rustigste en afgelegen dorp van het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Kenmerkend voor het Ladis is Burg Laudeck. Dit kasteel stamt uit de 13e eeuw en is gebouwd op een rots, net boven het dorp. Onderaan het kasteel ligt een meertje waar in de wintermaanden op geschaatst kan worden.

Ladis is niet alleen een stuk rustiger dan grotere broer en zus Serfaus en Fiss, maar ook voordeliger. Je vindt hier fijne accommodaties en het dorp is vooral populair bij families, maar ook bij wandelliefhebbers. Bovendien is Ladis een kuuroord door de schone lucht en het zuivere water. Maar in de winter komen de meeste mensen hier toch om te skiën. Via de Sonnenbahn heb je direct toegang tot het skigebied van Fiss en vervolgens kun je doorskiën naar de pistes boven Serfaus.

Foto: © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH - AndreasKirschner

Skiinformatie Ladis

Beoordelingen Ladis

4/5

Op basis van 1 beoordelingen

Meest recente beoordeling

"Het is een heerlijk familie skigebied. De liften zijn erg modern en overal staan de kinderen centraal. Ik heb hier een heerlijke vakantie gehad samen met mijn gezin!" Frank

Algemene informatie Ladis

Ladis deelt het skigebied met Serfaus en Fiss. In tegenstelling tot de laatste twee, is het hier een stuk rustiger en gemoedelijker. Families met kleine kinderen bereiken Bertas Kinderland via de Sonnenbahn. In dit enorme kinderland leren de kinderen, onder begeleiding van mascotte Berta de koe, de eerste basis van het skiën op een super leuke manier. Wanneer je kinderen eenmaal met Berta hebben geskied, willen ze waarschijnlijk nooit meer ergens anders heen.

Maar Serfaus-Fiss-Ladis is niet alleen bekend om haar goede faciliteiten voor kinderen. Met 214 kilometer aan afdalingen kunnen ervaren skiërs en snowboarders goed uit de voeten. Vanuit Ladis is het hoogste punt van het skigebied, de Masnerkopf op 2820 meter, een flinke tocht. Ook de pistes op de noordhelling rondom de Zwölferkogel zijn echte aanraders. Vergeet ook zeker niet de Ladisabfahrt te skiën. .

Activiteiten in Ladis

Rodelen

Iedere woensdag wordt er een rodelavond in Ladis georganiseerd. Halverwege de Ladisafdaling komen sneeuwliefhebbers bij elkaar om met de slee naar beneden te gaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in