Fiss

Fiss is een sfeervol en idyllisch dorp dat wordt omringd door de bergen van de Ötztaler Alpen en Samnaungroep. Het dorp ligt op een zonnig hoogplateau in het Inndal, op 1426 meter hoogte. Het typisch Oostenrijkse plaatsje is van oorsprong Reto-Romaans en dat zie je duidelijk terug in de bebouwing. Maar ondanks dat Fiss haar karakter heeft weten te behouden, biedt het wel alles wat de verwende wintersporter zoekt: moderne accommodaties en goede faciliteiten. Veel accommodaties liggen aan de piste en dat betekent dat je vaak kunt skiën tot aan de voordeur. Echter: het dorp kent ook flink wat hoogteverschil, dus na het skiën is het soms wel even klimmen in het dorp.

Fiss staat vooral bekend als familiebestemming en dat is niet voor niets. De accommodaties zijn helemaal ingespeeld op families met kinderen, maar ook de faciliteiten in het skigebied behoren tot de beste in de Alpen. Met de Sonnenbahn vanuit Fiss bereik je het enorme Bertas Kinderland waar de kleinsten leren skiën in een heel eigen skigebied met eigen liften en allerlei attracties, inclusief een eigen villa! Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis zelf is allesbehalve kinderachtig: je hebt hier toegang tot een sneeuwzeker skigebied met 214 km aan pistes. Ideaal voor de ervaren wintersporter die graag mooie tochten maakt en uitdaging zoekt.

Foto: © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH - AndreasKirschner

Skiinformatie Fiss

Beoordelingen Fiss

Algemene informatie Fiss

Fiss is net iets kleiner en gemoedelijker dan buurdorp Serfaus. Vanuit het dorp vertrekken een aantal gondels direct het skigebied in. Met de Schönjochbahn bereik je heerlijke brede noordhellingen waar de sneeuw altijd goed is. Wil je liever richting Serfaus en het hoogste punt van het skigebied, de Masnerkopf, dan stap je in de Möseralmbahn. Onderweg kun je je benen nog even flink verzuren op de diepzwarte afdalingen vanaf Lazid. Eigenlijk geldt in dit skigebied: hoe hoger je komt, hoe moeilijker de pistes. Beginners blijven dus liever wat dichter bij het dorp.

In het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis vind je vele attracties naast de piste, zo ook in Fiss. In de Fisser Flieger vlieg je met 80 km/u over de pistes en heb je een sterke maag stap dan in de Skyswing, een enorme schommel. Freestylers met ervaring kunnen zich uitleven in het Snowpark Fiss dat je bereikt via de Schönjochbahn en de Plazörabfahrt. Ben je wat minder geoefend dan is het Shred Park dat ook via de Schönjochbahn te bereiken is, jouw plek. Een piste die je zeker niet mag overslaan in Fiss is de 7,2 km lange Frommesabfahrt. En aan het einde van de dag drink je buiten op het enorme terras van de Hexenalm een biertje onder het genot van gezellige après-skimuziek.

Activiteiten in Fiss

Fisser Flieger

De Fisser Flieger is een populaire attractie in Serfaus-Fiss-Ladis. Met z'n vieren zit je vast aan een kabelbaan en vlieg je met een snelheid van wel 80 kilometer per uur op een hoogte van 8 tot bijna 50 meter boven de Möseralm. Ben je in Fiss, sla deze activiteit dan niet over.

Nachtskiën

Zowel in Serfaus als in Fiss is avondskiën mogelijk. Heb je overdag nog niet genoeg geskied, maak dan 's avonds nog wat afdalingen in Fiss. Dinsdagavond wordt de Möseralmabfahrt verlicht in het dorp.

Apres-ski in Fiss

Hexenalm

Seilbahnstrasse 42

De Hexemalm is de plek waar je moet zijn als je op zoek bent naar wat ontspanning na het skiën in Fiss. Deze hut ligt onder de Möseralm en hoewel je niet echt kunt spreken van een levendige après-ski, hangt er een gezellige sfeer die men uitnodigt om na het skiën even te blijven hangen.

Hexenalm

Seilbahnstrasse 42 6533 Fiss

Tel: +43 5476 20150 Mail: info@apresski.at Web: http://www.apresski.at/

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in