Hochgurgl

Hochgurgl ligt een paar honderd meter hoger dan buurdorp Obergurgl, in het Ötztal. Het is een echt hoteldorp waar veelal (exclusieve) hotels te vinden zijn. Verder is het hier niet echt spannend en draait het vooral om het skiën.

De meeste accommodaties liggen aan de piste. Dat betekent dus dat je nooit ver hoeft te sjouwen met je skimateriaal. Hochgurgl is duurder dan gemiddelde wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Hier krijg je dan wel weer sneeuwzekerheid, moderne faciliteiten en fijne accommodaties voor terug.

Skiinformatie Hochgurgl

Beoordelingen Hochgurgl

Algemene informatie Hochgurgl

Hochgurgl biedt toegang tot de ruim 110 km aan pistes van het sneeuwzekere skigebied Gurgl. Skiën is mogelijk van eind november tot begin mei. Dat is best bijzonder, aangezien het hier geen gletsjerskigebied betreft. De pistes van Gurgl reiken tot een maximale hoogte van 3082 meter. Op deze hoogte vind je ook het beroemde 'Top Mountain Star' restaurant. Verspreid in het skigebied liggen veel goede berghutten waar je ontzettend lekker kunt eten. Onze tip is de Hohe Mut Alm.

Gurgl ligt aan het eind van het Ötztal. In dit gevarieerde skigebied vind je pistes voor alle niveaus. De helft is rood, maar uiteraard is er ook voldoende rood en zwart aanwezig. De meeste afdalingen zijn lekker breed en lang. Het is er nooit echt druk en lange wachtrijen voor de liften komen bijna niet voor. Ook buiten het skiën zijn er mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld rodelen op de verlichte rodelbaan.

Activiteiten in Hochgurgl

Rodelen

Even genoeg van het skiën, maar niet van de sneeuwpret? Ga dan met een slede de piste af. Je kunt in Hochgurgl zowel overdag als in de avond rodelen.

Nachtskiën

Wie na het avondeten nog niet genoeg heeft gehad van het afdalen van pistes, kan de skidag in Hochgurgl nog een paar uurtjes verlengen.

Evenementen in Hochgurgl

21 nov 2019

Snowplaza Ski Opening Gurgl

Gurgl, Oostenrijk

Van 21 t/m 24 november 2019 vindt de eerste editie van de Snowplaza Ski Opening plaats in Gurgl. Deze dagen staan in het teken van skiën, feesten en heel veel leuke winterse activiteiten. Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten? Je leest het hier.

Kun jij na de zomer niet wachten om weer op de piste te staan? Kom dan naar de Snowplaza Ski Opening Gurgl. Geniet van de eerste sneeuw op de pistes, woon vette feestjes bij en doe mee aan gave activiteiten.

Snowplaza Ski Opening Gurgl
De eerste bochten in de sneeuw zijn elk jaar weer een feestje. Trap daarom het skiseizoen van 2019/2020 af met hét openingsevent waar je bij moet zijn. De Snowplaza Ski Opening Gurgl vindt van 21 t/m 24 november 2019 plaats in Gurgl. Tijdens deze dagen kun je niet alleen skiën, maar ook bijvoorbeeld ski's testen, skiën samen met een gids en feesten met bekende dj's en bands. Zo staan Dames Draaien Door, Legends en Royal Beat op de bune.

Boek en win
Wil jij dit spetterende evenement niet missen? Boek dan snel je accommodatie. Doe je dat via de link in onderstaande button, dan profiteer je van super voordelige all-in pakketten. Onder andere met accommodatie, skipas, toegang tot alle feesten en gratis deelname aan de activiteiten. Boeken kan vanaf € 240,- per persoon. Doe je dat nu, dan maak je ook nog eens kans om de complete reissom terug te winnen.

Wintersport in Gurgl
Gurgl ligt aan het eind van het Ötztal en wordt gevormd door de dorpen Obergurgl en Hochgurgl. Obergurgl is het hoogst gelegen kerkdorp van Europa en ontzettend sfeervol. Hochgurgl is meer een hoteldorp. Skigebied Gurgl telt 112 km aan pistes. Skiën kan van midden november tot eind april. De pistes reiken tot een maximale hoogte van 3080 meter. Je vindt hier fijne berghutten, afdalingen voor alle niveaus en feestelijke après-ski na afloop.

Snowplaza Ski Opening Gurgl skiën op de piste

Restaurants in Hochgurgl

Top Mountain Crosspoint

Toni’s Almhütte

Speckbacher Stubn

De Top Mountain Crosspoint in Hochgurgl is een restaurant met een fijne locatie in het skigebied. Het eten is niet heel bijzonder of anders dan je gewend ben in Tiroolse restaurants, maar het uitzicht en de inrichting van de hut maakt veel goed. De inrichting bestaat uit veel hout en staal. Het is een combinatie tussen modern en traditioneel. Is het lekker weer, neem dan plaats op het grote terras.

Top Mountain Crosspoint

Tel: Mail: Web:

Toni's Almhütte is een 400 jaar oude berghut waar heerlijk gegeten kan worden. Geniet van lokale specialiteiten en een traditionele sfeer. Specialiteit van het restaurant is de fondue en dus zeker het proberen waard.

Toni’s Almhütte

Tel: Mail: Web:

Hochgurgl heeft heel wat adresjes waar lekker gegeten kan worden. De Speckbacher Stubn is hier één van. Geniet van heerlijke gerechten uit de regio. Je kunt hier terecht voor lunch en diner. Als het weer goed is, kun je plaatsnemen op het terras.

Speckbacher Stubn

Tel: Mail: Web:

Apres-ski in Hochgurgl

Hochgurgl

Wie behoefte heeft aan een uitgebreide après-ski, komt in Hochgurgl niet aan zijn trekken. Het skidorp richt zich voornamelijk op wintersporters die alleen geïnteresseerd zijn in skiën, goede accommodaties en rust. Ga voor een gezellige après-ski naar Sölden, dat niet ver hiervandaan ligt. Sölden geniet een wereldwijde bekendheid door haar uitstekende après-ski. Wie verblijft in Hochgurgl, heeft meer behoefte aan rust en staat liever de volgende dag weer vroeg op de latten dan laat in de après-ski.

Hochgurgl

Tel: Mail: Web:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in