Kühtai

Kühtai ligt in het gelijknamige skigebied en bevindt zich op een hoogte van 2.020 meter. Het is het hoogstgelegen dorpje in Oostenrijk en daardoor ontzettend sneeuwzeker. Het skidorp staat op een bergbas en heeft aan beide kanten afdalingen lopen die goed met elkaar verbonden zijn. Kühtai telt net iets meer dan 40 kilometer aan pistes.

Kühtai is een echt hoteldorp. Het publiek dat hier komt, houdt voornamelijk van rust en kleinschaligheid. Dit geldt ook voor het skigebied, dat maar 40 pistekilometers telt.

Skiinformatie Kühtai

Beoordelingen Kühtai

Algemene informatie Kühtai

Kühtai is een klein, doch redelijk populair skigebied. Je komt hier vooral weekendskiërs tegen of mensen die houden van deze kleinschaligheid voor langere tijd. Kühtai als dorp is toeristisch georiënteerd. Dit is terug te zien in het aantal hotels dat het plaatsje telt. Als beginner ben je snel aangewezen op de blauwe afdalingen en oefenweides. Deze heb je hier zeker, maar je wordt redelijk beperkt in de mogelijkheden.

Dit komt doordat het grootste gedeelte van het skigebied meer richting het gevorderde niveau neigt. Voor de jongste wintersporters vind je echter wel drie kinderlanden. Heb je al enige ervaring op de latten, dan zijn er genoeg mogelijkheden. De rode pistes beslaan het grootste deel van Kühtai. Heb je de pistes in het skigebied wel gezien? Het off-piste aanbod is zeer aantrekkelijk. Na het skiën kun je nog even de après-ski induiken of ervoor kiezen heerlijk uit te rusten.

Activiteiten in Kühtai

Nachtskiën

Heb je nog geen genoeg gehad heeft van het skiën, dan kun je ervoor kiezen nog een paar mooie afdalingen te maken in de avond. De HochAlter lift is iedere woensdag- en zaterdagavond geopend van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Rodelen

Genoeg van het skiën, maar niet de winterse activiteiten? Ga dan naar de 2,5 kilometer lange rodelbaan die begint bij Graf Ferdinand Haus.

Slapen in een iglo

Er zijn bijzondere accommodaties om tijdens de wintersportvakantie in te verblijven. Wil je een worden met de omgeving en ervaren hoe het is om echt winters te overnachten? Slaap dan in een iglo. Half december openen de iglo's voor toeristen.

Apres-ski in Kühtai

Kühtaier Dorfstadl

Kühtai 12

Loisl’s Schirmbar

Kühtai 10

De Kühtaier Dorfstadl is gelegen aan piste nummer 5. Het is een traditionele berghut met een groot terras. Is het lekker weer, dan zit het vaak helemaal vol. Er kan niet alleen gezellig wat gedronken worden. Ook kan men hier genieten van lokale gerechten. De Kühtaier Dorfstadl is geen après-skihut waar je tot diep in de nacht kunt doorfeesten. Wel is het een prima adres om een dag op de pistes ontspannen en gezellig af te sluiten.  

Kühtaier Dorfstadl

Kühtai 12 6183 Kühtai

Tel: +43 5239 5265 Mail: kuehtai@dorfstadl.at Web: http://www.dorfstadl.at/

Geniet van een traditionele après-skisfeer in Loisl's Schirmbar. Deze après-skihut in Kühtai is gevestigd bij het dalstation van de Dreiseeen lift. In het midden van de ruimte staat een bar en daaromheen zijn een aantal tafels te vinden. Ga hierheen voor een drankje en wat gezelligheid. Blijf nog even lekker hangen tot het avondeten. Hierna is er niet heel veel meer te beleven en gaan de meesten richting hun verblijf om lekker uit te rusten voordat weer een nieuwe skidag begint.

Loisl’s Schirmbar

Kühtai 10 6183 Kühtai

Tel: +43 699 13375290 Mail: Web: https://www.facebook.com/LoislsSchirm

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in